HAOS NA BRANKOVOM MOSTU OD DANAS SVE DO 2018! Ako nemate živce kao sajle, nadrljaćete!
Foto: Damir Dervišagić

strpljenja!

HAOS NA BRANKOVOM MOSTU OD DANAS SVE DO 2018! Ako nemate živce kao sajle, nadrljaćete!

Uz rekonstrukciju Trga Slavija Beograđane i goste prestonice od srede čeka još jedan problem u saobraćaju – zbog radova na Brankovom mostu.

Objavljeno: 12:09h

Saobraćaj preko Brankovog mosta odvijaće se tokom dana u po dve saobraćajne trake u svakom smeru, jer će dve desne traje u smeru od Novog Beograda ka Brankovoj ulici biti zatvorene kako bi se odvijali radovi na rekonstrukciji mosta.

U noćnim satima će za saobraćaj dvosmerno biti otvorena samo desna strana mosta, odnosno tri trake, iz pravca Brankove ulice ka Novom Beogradu. Po dobijanju rešenja kojim se odobrava izvođenje ovog dela radova, stekli su se uslovi da se na Brankovom mostu uspostavi režim saobraćaja koji će omogućiti izvođaču dalje radove na sanaciji pešačke staze, navodi se u saopštenju Gradske uprave. Detaljna analiza stanja pešačke staze urađena je pre tri godine i konstatovano da su oštećenja čelične konstrukcije i betonskih ploča veoma teška i da se ne mogu popraviti uobičajenim održavanjem, već je neophodna izrada projekta za rekonstrukciju pešačke staze na uzvodnoj strani mosta. Projektom je predviđeno da se na dužini od 432 metra mosta zamene čelične konzole koje nose pešačku stazu sa ogradom, kao i ivičnjak između pešačke staze i kolovoza. Izvođač će ugraditi nove čelične konzole i ivičnjake, dok će se ograda demontirati, sanirati i ponovo ugraditi, s tim što će biti podignuta na odgovarajuću visinu od 1,2 metra zbog biciklista koji veoma koriste Brankov most. Takođe, servisiraće se reviziona kolica koja se pomoću točkova pomeraju duž pešačke staze i služe za održavanje spoljnih delova mosta, a biće ugrađeno oko 400 tona novih čeličnih konstrukcija. Sav čelik i prateći materijali koji se budu ugradili odgovaraće propisanim standardima.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.