POPRAVILI SMO KROV I ODBRANIĆEMO GA: Baraka koju su srušili navijači huligani na Vidikovcu opet u funkciji!
Foto: Promo

humanost na delu

POPRAVILI SMO KROV I ODBRANIĆEMO GA: Baraka koju su srušili navijači huligani na Vidikovcu opet u funkciji!

Akcija popravke krova je samo prvi korak u borbi za trajni izlaz Iz teškog položaja u kom se danas nalaze

Objavljeno:

Združena akcija "Krov nad glavom" je juče uspešno završila solidarnu akciju izgradnje novog krova na baraci na Vidikovačkom vencu bb, koju su 30. juna porušili huligani po nalogu građevinskog preduzeća Zapadna Srbija.

Time je život stanara barake samo delimično normalizovan, budući da je punomoćnik Zapadne Srbije Mateja Tepeš uz podršku policije u subotu 15. jula jasno pokazao da ne odustaje od namere da stanare iseli nasilnim putem, uprkos privremenoj meri Evropskog suda za ljudska prava.

NEĆEŠ TI MENE SNIMATI KAMEROM, VEĆI SAM ŠMEKER OD TEBE: Policajac usred Beograda krvnički mi je stavio lisice na ruke, a onda udario u glavu! (VIDEO)

foto: Espreso.co.rs

Nakon što je u subotu policija po nalogu Mateje Tepeša privela troje stanara i aktivistu organizacije Marks 21, policijska pratnja koja im je dva dana ranije bila dodeljena zbog opasnosti od novih huliganskih napada je postala sporadična, što samo još vise povećava bojazan da će se napad ponoviti I sumnju u povezanost policije sa preduzećem Zapadna Srbija.

NAVIJAČI SU UPALI U KUĆU U KOJOJ JE BILO DEVETORO DECE! Porušili su im krov i najavili da će doći opet, a DRŽAVA ĆUTI, NIKO IH NE ŠTITI! (VIDEO)

Združena akcija Krov nad glavom će istrajati u zahtevu da opština Rakovica postupi po privremenoj meri Evropskog suda za ljudska prava i obezbedi adekvatan alternativni smeštaj porodicama koje žive u baraci, kao i u zahtevu da se utvrdi pozadina i kazne krivci za huliganski napad na stanare barake. Akcija popravke krova je samo prvi korak u borbi za trajni izlaz Iz teškog položaja u kom se danas nalaze.

foto: Espreso.co.rs

Popravkom krova, međutim, njima nije omogućen dostojanstven život, jer im je već sutradan Elektrodistribucija isključila struju. Pritisak na stanare ove barake je snažan i upućen sa različitih strana, ali i naša namera da omogućimo da ne izgube krov nad glavom, kako pravo i pravda nalažu.

Podsetimo, 8. jula, dve porodice ostale su bez krova nad glavom. Nasilna grupa navijača upala je u ranim jutarnjim časovima u kuću u kojoj je tog trenutka spavalo devetoro dece. Oni su razrušili baraku porodice Radosavljević na Vidikovačkom vencu, a onda se grupa građana okupila da bi rekonstruisala tu baraku.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.