BG zoo vrt je dobio dva nova miljenika! Rastopićete se kad ih vidite! (FOTO)

zar nisu preslatki

BG zoo vrt je dobio dva nova miljenika! Rastopićete se kad ih vidite! (FOTO)

Posetili smo beogradski zoološki vrt, milovali laviće, a onda su našu pažnju zaokupili kenguri koji očekuju prinovu
Objavljeno:

Pre dva meseca rodile su se dve nove bebe u beogradskom zoo vrtu - bebe lavići. Ljubili smo dva najslađa bela lavića na svetu! Ništa se s tim ne može uporediti! (VIDEO) U međuvremenu, rođene su još dve bebice, koje posetioci zoološkog vrta nisu mogli da vide.

Jelena Vučetić
Razlog tome je što su u pitanju - bebe kenguri! Ove životinje se ne razmnožavaju kao svi drugi sisari. Ženke kengurice rađaju jedno mladunče, koje boravi u maminoj torbi osam meseci, s tim što nakon tri meseca sve više vremena provodi van nje. Ovo je Žosefina, Benetov Valabi kengurica, prva ponosna mama. Ona u svojoj torbi nosi mladunče staro svega mesec i po dana.
A ovo je Marta, ženka velikog crvenog kengura koja takođe u svojoj torbi nosi mladunče.
Iako životinje kojima je prirodno stanište divljina umeju da budu agresivne kada imaju mladunce - to nije slučaj s ovim umiljatim životinjicama. Žosefina je jela lišće iz naših ruku, uživajući u češkanju. I Marta je bila raspoložena za maženje - ali to nije bio njen cilj. Ova kengurica njuškala je naše torbe kako bi pronašla svoju omiljenu poslaticu - plazmu! Iako bebice čak ni na trenutak nisu provirile iz maminih torbi zbog čega ih nismo još uvek videli, posetioci beogradskog zoo vrta će ove preslatke mladunce moći da vide već na proleće! (Suzana Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.