VOZILI SMO SE SA BEOGRAĐANIMA U GRADSKOJ RERNI NA PLUS 33! Šta mislite, kako smo se proveli?
Foto: Espreso.co.rs

haotično

VOZILI SMO SE SA BEOGRAĐANIMA U GRADSKOJ RERNI NA PLUS 33! Šta mislite, kako smo se proveli?

Nepodnošljive vrućine, velike gužve, samo su neke od nepogodnosti koje vas mogu zateći kada u letnjim mesecima uđete u vozilo gradskog prevoza

Objavljeno:

Ko god je imao priliku da se provoza javnim gradskim prevozom u letnjoj sezoni mogao je primetiti da su javna prevozna sredstva sve samo ne pripremljena za tropske temperature.

Ponekad se vožnja može pretvoriti u pravu borbu za opstanak.

Pored starih i dotrajalih vozila koja u sebi nemaju integrisan klima uređaj, tu su i ona koja poseduju rashladni sistem, koji pored svog postojanja nema nikakvu upotrebnu funkciju.

foto: Espreso.co.rs

Nepodnošljive vrućine, velike gužve, samo su neke od nepogodnosti koje vas mogu zateći kada u letnjim mesecima uđete u vozilo gradskog prevoza.

Mnogi sugrađani su prinuđeni da svakodnevno koriste usluge GSP-a, pa su se samim tim i navikli na ovakve scene.

- Šta da vam kažem? Vrućina je,zagušljivo je, ali na posao se mora stići na vreme. Htela ne htela, morala sam da oguglam na sve nelagodnosti. - rekla nam je jedna sugrađanka.

foto: Espreso.co.rs

Ipak, ima i onih koji i te kako nisu zadovoljni i nikako ne mogu da se naviknu na sve pustolovine koje sa sobom nosi vožnja gradskim prevozom.

- Plaćam prevoz, a ni sama ne znam za šta. Prevoz čekam i po pola sata, a onda ... kao da sam ušla u gasnu komoru. Zagušljivo je, klima ne radi. Veoma često se desi da nekome pozli jer su uslovi u vozilima gradskog prevoza očajni. Često nemate gde da sednete jer su gužve katastrofalne, a na sve to još ne možete ni da dišete. Trudim se da koristim prevoz samo kad nemam drugu opciju. - kaže jedna vidno iznervirana sugrađanka.

foto: Espreso.co.rs

Naša ekipa rešila je da se upusti u avanturu zvanu "preživljavanje u vozilima GSP". Izmenjali smo više vozila, i verovali ili ne, samo dva su bila klimatizovana, a promenili smo 15-ak vozila.

- Ovo je stravično, ovo ne bi smelo da se dešava u 21. veku, u "vajnoj" prestonici - kazao nam je jedan mladić koga smo sreli u autobusu 37.

foto: Espreso.co.rs

A u ostalim, pa.... jedini dotok vazduha predstavljaju otvoreni prozori. Nekad nedovoljni...

foto: Espreso.co.rs

Sve u svemu, situacija u vozilima gradskog prevoza nimalo nije prijatna, stoga, ukoliko ste prinuđeni da koristite usluge GSP-a, trudite se da se ne obučete slojevito i da unosite dovoljno tečnosti. Ovo vam je svakako najkorisniji savet.

GSP ćuti

Iako smo već pokušali da pitamo Gradsko saobraćajno da li su izvršene sve pripreme za leto, koje podrazumevaju i isključivanje grejanja i pripremanje klima, ali i da li su tačne priče da se u pojedinim vozilima grejanje i ne gasi da ne bi došlo do pregrevanja PR služba ovog preduzeća nije odgovarala na naše mejlove.

Pitali smo i koliko vozila u gradu ide "bez klime", ali smo izgleda morali lično da se uverimo - gotovo većina.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.