Oglasio se i patrijarh Irinej o izboru novog premijera: VERUJEM U VUČIĆA!
Foto: Dado Đilas

"ko sam ja da na to utičem"

Oglasio se i patrijarh Irinej o izboru novog premijera: VERUJEM U VUČIĆA!

Nije da mi nije bitno ko će biti premijer, jeste, bitno mi je, ali kako ja na to uopšte mogu da utičem”, kaže poglavar SPC.

Objavljeno:

Nakon višenedeljnih spekulacija da SPC i njen poglavar lobiraju i pokušavaju da utiču na izbor budućeg premijera Srbije patrijarh srpski Irinej prekinuo je zavet ćutanja i otkrio za "Alo"! da li Crkva želi da utiče na izbor budućeg predsednika Vlade, kao i koliko je njemu lično bitno ko će u Nemanjinoj 11 naslediti Aleksandra Vučića.

- To da se ja mešam u izbor budućeg premijera obične su novinarske podmetačine. Apsolutno se ne mešam, niti na to pokušavam da utičem ni na koji način. Nije da mi nije bitno ko će biti premijer, jeste, bitno mi je, ali kako ja na to uopšte mogu da utičem? - kaže patrijarh za naš list.

REAGOVALA CRKVA! SPC: Ne biramo premijera, ne lobiramo!

Na pitanje da li veruje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić napraviti dobar izbor i za mesto premijera predložiti pravu osobu odgovara:

- Iskreno se nadam da će biti onako kako treba da bude - kaže poglavar SPC.

Ko će biti novi premijer i koliki deo kolača će dobiti SPS pitanje je koje se postavlja nakon što je potpredsednica SNS-a Maja Gojković kazala da naprednjaci nameravaju da nastave saradnju sa svim strankama s kojima su izašli na izbore, a da posebnu pažnju planiraju da posvete daljoj saradnji sa Socijalističkom partijom Srbije.

foto: printscreen

Potpredsednik SPS- a Branko Ružić za “Alo!“ je istakao da SNS uvažava SPS kao kredibilnog i korektnog partnera.

- Oštrica fronta i strateškog saveza SNS-a i SPS-a pokazala je svoju legitimnost, državotvornost i obezbedila politički stabilan ambijent za nastavak reformi u srpskom društvu. SPS je kredibilan i korektan partner, što uvažavaju i naši partneri iz SNS-a. Mi ne trgujemo legitimitetom, već radimo sa našim partnerima u interesu građanki i građana - kaže Ružić.

JEFTINO STE SE PRODALI! Crkva tvrdi da se ne meša u izbor premijera Srbije!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.