SRUŠENO 7 NELEGALNIH VIKENDICA SA SAVSKOG KEJA, ALI NIJE I ONA TOME NIKOLIĆA! Razlog za to je ZABRINJAVAJUĆ!
Foto: Dado Đilas

A ONDA SU STALI

SRUŠENO 7 NELEGALNIH VIKENDICA SA SAVSKOG KEJA, ALI NIJE I ONA TOME NIKOLIĆA! Razlog za to je ZABRINJAVAJUĆ!

Gradnja ovih nelegalnih objekata počela je još 2003. godine, a zbog specifičnosti zemljišta i mogućih poplava legalizacija ovih objekata nije moguća

Objavljeno:

Na Savskom nasipu u ponedeljak je počelo rušenje nelegalno izgrađenih objekata, pa je do juče uklonjeno ukupno sedam, od planiranih 20. Zbog napada na službeno lice koji se dogodio juče, sledeće rušenje ovih objekata biće kada se obezbedi prisustvo policije, rekli su za "Espreso" iz opštine Novi Beograd.

Gradnja ovih nelegalnih objekata počela je još 2003. godine, a zbog specifičnosti zemljišta i mogućih poplava legalizacija ovih objekata nije moguća. Međutim, sada se pojavila informacija da su vlasnici nekih vikendica podneli zahtev za legalizaciju, i dok je to u procesu, ti objekti ne smeju da se sruše.

Kako su podnei zahtevi za legalizaciju, kada objekti na ovom mestu ne mogu biti legalizovani? "Espreso" je odgovor na ovo pitanje potražio od opštine Novi Beograd, međutim, oni su nas uputili na Upravu Grada Beograda jer se postupak za objekte za koje je podnet zahtev za legalizaciju vodi u gradskom Sekretarijatu za poslove legalizacije.

foto: Privatna arhiva

- Sva pitanja u vezi sa tim morate da uputite Upravi grada jer isključivo od njih zavisi dalji tok postupka. Dokle god ne dobijemo od Grada Beograda pravosnažna rešenja, mi nemamo zakonski osnov da rušimo objekte, a mi zakon nećemo da kršimo - rekli su iz opštine Novi Beograd.

"Espreso" je zatražio odgovore na pitanja od Sekretarijata za poslove legalizacije, međutim, odgovore nismo dobili.

Inače, opština Novi Beograd za potrebe uklanjanja objekata raspolaže sa oko pet miliona dinara što ni približno nije dovoljno za uklanjanje svih planiranih objekata.

foto: Dado Đilas

- Dok imamo sredstava sprovodićemo izvršenja. Gradskoj upravi uputili smo zahtev za dodatnih 20 miliona dinara za potrebe realizacije plana rušenja. Tek kada Uprava grada Beograda opštini Novi Beograd uplati neophodna sredstva, opština će moći da nastavi rušenje nelegalnih objekata na Savskom nasipu - rekli su iz opštine Novi Beograd.

Inače, u ovom "divljem raju" vikendice imaju i bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, bivši ministar rudarstva Milan Bačević, ali i brat Ljubiše Buhe Čumeta. Njihove kuće naravno nisu na planu rušenja.

(M. R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.