FANTOMI OKUPIRALI OBALU SAVE, DRŽAVA NE SME NI DA PISNE! Bahati bogataši divljaju po nasipu, tvrde BICIKLISTI!
Foto: Espreso, Filip Plavčić

prvorazredni skandal

FANTOMI OKUPIRALI OBALU SAVE, DRŽAVA NE SME NI DA PISNE! Bahati bogataši divljaju po nasipu, tvrde BICIKLISTI!

Zbog izgradnje vikendica na obali reke posečena je šuma i nasipano zemljište, a automobili i ostala motorna vozila voze preko nasipa, što je zabranjeno Zakonom o vodama, međutim, na ovu zabranu se skoro niko ne obazire

Objavljeno:

Zoran naglašava i da je Savski nasip tu u odbrani od poplava i da se saobraćanjem preko njega pravi velika šteta.

foto: Filip Plavčić

- Nakon naše žalbe Sekretarijatu za inspekcijske poslove, doneli su rešenje o postavljanju rampe, te su "Beograd vode" u čijoj je nadležnosti to bilo i postavile rampu, ali ona nema nikakav efekat, jer su je vikendaši često izvaljivali iz ležišta - objašnjava Zoran iz udruženja "Ulice za bicikliste" i dodaje da zbog ovog problema sve manji broj građana dolazi na nasip jer su ga automobili bukvalno okupirali.

Zoran napominje da su pokušali i sa žalbama upućenim gradonačelniku, ali da je on to prebacio na Sekretarijat za saobraćaj, na Beograd vode, Sekretarijat za inspekcijske poslove.

- Žalili smo se čak i policiji i svi su davali vrlo neodređene odgovore. Sve se nešto kao dešavalo poslednje dve godine, ali rampe nisu mogle da se sačuvaju, jer ih Beograd vode zaključaju, "vikendaši" ih obiju. Saobraćajna policija je bila tu postavljena da kažnjava vozače koji prolaze nasipom, ali po nama, oni su to vrlo selektivno sprovodili. Napisano je možda sve ukupno 50, 60 prijava, a tamo toliko vozila prođe za jedan sat.

Na pitanje da prokomentariše izjave vlasnika vikendica za pojedine medije da su oni saminicijativno zakrpili rupe na nasipu, a udruženje "Ulica za bicikliste" podnelo prijavu, Zoran kaže da je to jako licemerno:

- To je pokušaj guranja pod tepih. Licemerno je da govore kako su oni zakrpili rupe koje koriste i biciklisti i ljudi koji nasipom šetaju ili džogiraju, kada su automobili koji oni voze te rupe i napravili. Put su asfaltirali da bi mogli po njemu da idu brže. Sam taj priključak puta sa doktora Ivana Ribara je potpuno nelegalan. Njega nema u gradskim knjigama, taj priključak puta praktično ne postoji, napravili su ga vikendaši za svoje potrebe. Pokušali su da to pokažu kao društveno odgovorno delovanje, ali to nije to - objašnjava Zoran.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.