NA KULI BEOGRAD OBELEŽENA GODIŠNJICA ROĐENJA MEŠE SELIMOVIĆA (VIDEO)
Meša Selimović, Foto: Printskrin: Instagram/kula_belgrade

svečano

NA KULI BEOGRAD OBELEŽENA GODIŠNJICA ROĐENJA MEŠE SELIMOVIĆA (VIDEO)

U čast velikana

Objavljeno: 23:39h

Godišnjica rođenja Meše Selimovića, jednog od najslavnijih pisaca sa naših prostora, večeras je obeležena na Kuli Beograd. Najviša zgrada u zemlji zasijala je u čast velikana koji je ostavio dubok trag u srpskoj književnosti, a čija dela i danas inspirišu ljubitelje pisane reči, saopštila je kompanija Belgrade Waterfront.

U svojim delima, Selimović se često vodio motivima ljubavi, i to prijateljske, bratske, partnerske. Kroz mastilo na hartiji glavnog junaka Ahmeda Nurudina, preispitujući najvažnija životna pitanja, stvorio je svoje najpoznatije delo „Derviš i smrt“. Drugi značajni biseri nastali iz pera ovog velikana su „Tvrđava“, „Ostrvo“, „Tišine“ i memoarska proza „Sjećanja“. Dobitnik je brojnih nagrada, a neke od najznačajnijih su NIN-ova i Njegoševa nagrada.

Zahvaljujući specijalnim vizuelnim projekcijama na Kuli Beograd, novom simbolu srpske prestonice, Belgrade Waterfront nastavlja da čuva sećanje na velikane srpske književne scene, te nakon Iva Andrića, Jovana Jovanovića Zmaja i Milana Rakića, poštovanje ukazuje i liku i delu Meše Selimovića, a time i srpskoj istoriji.

Bonus video:

01:26

ZA NJEGOVU TEŠKU BOLEST NEMA LEKA, ALI POBEDIO JE SNAGOM SVOG DUHA Mladi pisac izdao knjigu o svojoj borbi i poslao SNAŽNU poruku

(Espreso/Telegraf/J.V./Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.