ONI KOJU SU SPOJILI VIKEND S PRAZNICIMA VEĆ SU U NISKOM STARTU: Popodnevni špic ovog petka počeo ranije, SVUDA HAOS
Gužva na Gazeli, Foto: printscreen/Naxi kamere

gužve u prestonici

ONI KOJU SU SPOJILI VIKEND S PRAZNICIMA VEĆ SU U NISKOM STARTU: Popodnevni špic ovog petka počeo ranije, SVUDA HAOS

Ogromne gužve na sve strane, ka Pančevcu kolaps, a popodne će tek da bude haos

Objavljeno:

Iako je tek petak i do praznika i zvaničnih neradnih dana ima još četiri dana, takozvani spajači praznika već su u niskom startu. Petkom su gužve na ulicama Beograda obično tek od 16 časova, tada počinje onaj dobro poznati špic, ali već sad oko podneva primetne su velike gužve u saobraćaju. Gužvi na izlazima iz grada još nema, ali je jeste po ključnim saobraćajnicama unutar samog grada - egzodus Beograđana s posla već je u toku!

Kolaps ka Pančevačkom mostu

Kako se može vidite na mapama koje prikazuju trenutni intenzitet saobraćaja, najkritičnije je na Pančevačkom mostu. Tu se iz dva kraka - Krnjače i iz Pančeva sliva ogroman broj vozila, te je gužva na Zrenjaninskom putu ogromna još od naselja Sebeš!

Gužva ja i na Brankovom mostu iz pravca Novog Beograda ka centru i počinje još pre mosta, od Bulevara Mihajla Pupina, malo pre TC Ušće.

Nastavljaju se preko ovog mosta, pa dalje preko Zelenog venca, Terazijskog tunela, ali i Svetogorskom.

Gužve u centru grada

Što se tiče centra grada, gužve su u Karađorđevoj ulici, Kraljice Natalija, Admirala Geparta, Balkanskoj, Kralja Milana, Takovskoj, Kneza Miloša, Cvijićevoj, ulicama koje vode ka Slaviji, a najviše u Makenzijevoj...

Gužve u Takovskoj
Gužve u Takovskojfoto: printscreen/Naxi kamere

Velika gužva je i u svim saobraćajnicama okolo petlje na Autokomandi.

Što se tiče autoputa, gužva je u novobeogradskom delu, u pravcu ka Nišu, od bloka 39 do Mostarske petlje, dakle i na mostu Gazela.

Kolone u Nemanjinoj
Kolone u Nemanjinojfoto: printscreen/Naxi kamere

Ogromne gužve su i od Zmaja ka Galenici, a totalno zakrčenje trenutno ja na Mostu Mihajla Pupina.

Gužva je i kod Dobanovaca, na uključenju na autoput A1 ka jugu.

Na drugom kraju grada, Zvezdari, gužve su kod Cvetkove pijace, zatim kod skretanja za Mali Mokri Lug i dalje ka Smederevskom putu sve do Kaluđerice.

Gužva na Gazeli
Gužva na Gazelifoto: printscreen/Naxi kamere

MUP i AMSS: Popodne gužve na izlazima iz grada i na granicama

Na izlazima iz grada za sada nema gužvi, ali se one očekuju u popodnevnim satima, na šta su u upozorili u MUP-u i AMSS-u.

Zbog početka prolećnog raspusta za osnovne i srednje škole, kao i spajanja praznika, u poslepodnevnim satima se očekuje intenzivniji saobraćaj, prvo na izlazima iz većih gradova i naseljenih mesta, a zatim i na svim ostalim putevima u Srbiji, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

MUP dodaje da se povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, objavio je MUP na svom zvaničnom instagram nalogu.

Bonus video:

00:24

Ogromne gužve iz pravca Zlatibora ka Užicu

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.