"BABIN NAMEŠTAJ STE IZNELI, PA STAVILI PALETE": Još jedan šokantan oglas za stan razbesneo Srbe, mreže gore
Iznajmljivanje stana, Foto: Profimedia

haos

"BABIN NAMEŠTAJ STE IZNELI, PA STAVILI PALETE": Još jedan šokantan oglas za stan razbesneo Srbe, mreže gore

Dok se traži kompromis između kvaliteta smeštaja i visine kirije, nezadovoljstvo raste

Objavljeno:

Pronalaženje pristojnog stana po razumnoj ceni postaje izazovna misija u Beogradu i Novom Sadu, dok visoke cene kirija teraju podstanare na ivicu očaja. Oglas za stan na Bulevaru Despota Stefana, koji se izdaje po rekordnoj ceni od 650 evra mesečno, samo je jedan od mnogih primera nepristupačnosti tržišta nekretnina.

Dok se traži kompromis između kvaliteta smeštaja i visine kirije, nezadovoljstvo raste. U Beogradu, na primer, samo na periferiji grada, cene kirija kreću se od minimalno 300 evra mesečno, dok je slična situacija prisutna i u Novom Sadu.

Nedavno se u Fejsbuk grupi "Izdavanje stanova Beograd" pojavio oglas za stan na Bulevaru Despota Stefana koji se izdaje za čak 650 evra mesečno. Stanodavac zahteva i depozit u visini mesečne kirije, što znači da bi potencijalni stanar morao platiti 1.300 evra unapred, uz dodatne troškove za račune.

- Izdajem stan 56 kvadrata dvosoban na Bulevaru despota Stefana, Palilula. Sastoji se od hodnika, kupatila, dnevne spavaće sobe, trpezarije i zastakljene terase. Kompletno opremljen nameštajem i aparatima (mašina za veš, sudove, šporet, frižider). Grejanje je daljinsko preko toplane. Iz stana se pruža prelep pogled na reku. Izdaje se na duže, cena na mesečnom nivou je 650 evra i depozit u visini jedne mesečne kirije. Stan je slobodan od 5. aprila 2024 - navodi se u objavi.

Oglas za stan
Oglas za stanfoto: Društvene mreže

Međutim, komentari ispod oglasa nisu bili pozitivni.

- Babin nameštaj ste izneli pa stavili palete, ali izgleda da je fotografije još baba analognim aparatom pravila - navodi se u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

- Sačuvaj Bože. Vi ljudi uopšte niste normalni, da li vas savest gricne bar na tren. Nakupili ste palete za džabe, poređali sunđer preko njih, jedne iste stolice nosite po stanu za potrebe slikanja i bez imalo stida tražite ceo nečiji lični dohodak, malo jači lični dohodak.

Sudeći po reakcijama mnogima se nekretnina nije dopala.

- Ništa ovde nije prelepo, ni pogled, ni stan ni cena kirije!

Bonus video:

02:27

EVO GDE ŽIVE STUDENTI KOJI NE NAĐU MESTO U STUDENTSKOM DOMU! Kirije jeftinije nego u periodu od pre 6 meseci

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.