KOJI JE NAJBOLJI GRADU REGIONU? Nastao fajt na društvenim mrežama, to što su komšije rekle za Beograd će ZABOLETI!
Beograd, Foto: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

šta vi mislite?

KOJI JE NAJBOLJI GRADU REGIONU? Nastao fajt na društvenim mrežama, to što su komšije rekle za Beograd će ZABOLETI!

Makedonaci se posvađali koji je najbolji grad u regionu, pa napali našu prestonicu

Objavljeno:

Mnogima se ono što je Beograd postao danas veoma dopada, nekima je čak i san da žive u našem gradu, dok drugima izgleda da ipak i nije. Tako se među našim komšijama iz Severne Makedonije povela polemika oko toga gde je najbolje živeti na Balkanu?

Iako su ukusi različiti, kod nas na Balkanu oni tek dolaze do izražaja kada se pomenu određeni gradovi i ono što ih obeležava, a jedan makedonski novinar po imenu Bojan je na društvenoj mreži "X" (Tviter) postavio objavu u kojoj je konstatovao da je po njemu najbolje mesto za život baš Beograd.

Beograd je verovatno najbolja opcija za život na Balkanu - napisao je Bojan u objavi, ali je ta njegova konstatacija izazvala mnoštvo različitih komentara.

- Razume se da nije. Klimatski su Solun, Split ili Tirana. Kulturološki Zagreb, Ljubljana- nadovezao se jedan korisnik u komentarima, a Bojan mu je naravno na isti i odgovorio sa svojim obrazloženjem.

-Sve je to okej, ali nema taj kosmopolitski momenat kao Beograd, bar u regionu- napisao je Bojan i dodao da kod nas postoji veliki spektar različitih nacija poput Rusa, Kineza i Arapa.

Beograd
Beogradfoto: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

Međutim, povela se prava polemika i u ostatku komentara jer je jedan od korisnika dodao da je Beograd od pre 20 godina zapravo bio mnogo bolje mesto za život u odnosu na danas.

"Ma Beograd ti je Njujork za sve te gradove"

Ova borba u komentarima između Bojana i još jednog korisnika se nastavila, a pomenula se čak i Budimpešta.

-Iskreno, odavno nisam bio u Beogradu ali kolege odatle su mi pričale i nekako su mi baš diskreditovale grad, ali treba sam da se vidi i iskusi, imaš pravo - napisao je korisnik koji je sve vreme vodio bitku sa Bojanom u komentarima.

-Vajb grada je nekako baš na mestu- dodao je Bojan, a korisnik se složio pomenuvši usput i Budimpeštu za koju su svašta pričali, ali da je ispala odlično, dok je za Malme imao loš utisak.

Iako bi se polemika sigurno još nastavila, poslednji među komentarima, ali i najzanimljiviji je onaj koji je za naš grad rekao da je Njujork u odnosu na one gore pomenute gradove.

Smešno je što je Beograd za sve gore navedene Njujork - zaključio je ovaj korisnik.

Bonus video:

06:01

Beograd je prepun špijuna

(Espreso/Blic/Milica Milosavljević/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.