DRUGI POKUŠAJ ISELJENJA SENIJE RAKIČEVIĆ OVE GODINE! Beograđanka ne može više da izdrži OVAJ PRITISAK
Senija Rakičević iseljenje, Foto: Facebook/Združena akcija Krov nad glavom, Espreso

POKUŠAJ NASILNOG ISELJENJA

DRUGI POKUŠAJ ISELJENJA SENIJE RAKIČEVIĆ OVE GODINE! Beograđanka ne može više da izdrži OVAJ PRITISAK

Poslednji pokušaj iseljenja sprečen je zahvaljujući članovima Združene akcije "Krov nad glavom" 12. januara ove godine, ali i manje od meseca dana pre toga

Objavljeno: 13:57h

Novi pokušaj iseljenje Senije Rakičević zakazan je za danas u 10 sati.

Aktivisti združene akcije "Krov nad glavom" kazali su da će i ovaj put pokušati da spreče nasilno iseljenje starije gospođe i pozvali i druge ljude da se pridruže akciji.

11:10 Zlatić: Institucije proizvode ovakvu stravičnu nesigurnost kod građana

Ivan Zlatic iz Inicijative " Krov nad glavom" kaže da problem kod ovakvih situacija nije samo zakon i izvršenju i obezbeđenju.

"Problem su i javno beležnički poslovi koji su sada privatizovani. Kao i RGZ-om. Dakle institucije koje ne rade svoj posao i koje proizvode ovakvu stravičnu pravicnu nesigurnost kod građana", zakljucuje on za Espreso.

10:10 Izvršitelja i dalje nema

Ekipa Espresa sa terena izveštava da se izvršitelji još uvek nisu pojavili, iako je dolazak najavljen u 10h. Senija je jako potrešena ovom situacijom, a zbog iste se i razbolela.

"Ja kada sam kupila stan i kada sam sve isplatila da sam rešila sva dugovanja. Ja ne znam šta me čeka, ja ne mogu da izdržim više ovaj pritisak. Nešto što je moje, što sam zaradila, neko želi da uzme. Da li je noć ili dan, ja više ne znam...ja ne odlazim odavde. Razbolela sam se zbog svega", kaže za Espreso Senija Rakičević.

Senija u stanu živi sa sinom, snajom i njihovim detetom.

"Snajka ima problem sa bolešću. Tim ljudima koji nas napadaju želela bih, da jedan dan budu u mojoj koži, da osete ono kroz šta ja prolazim", kaže ona.

Poslednji pokušaj iseljenja sprečen je zahvaljujući članova pomenute Združene akcije 12. januara ove godine, ali i 21. decembra 2023. godine.

Pokušaj iseljenje Senije Rakićević i njene porodice
Pokušaj iseljenje Senije Rakićević i njene porodicefoto: Facebook/Združena akcija Krov nad glavom

Podsetimo, Senija je je uredno kupila stan, kupoprodajni ugovor je overio notar, da bi se tek onda volšebno pojavio ugovor o kupoprodaji. Taj ugovor je star najmanje 13 godina.

Problem sa tim kupoprodajnim ugovorom jeste to što je "osoba koja je 2009. godine navodno kupila stan se u međuvremenu zadužila na 57 miliona dinara". Upravo je stan u kome Rakičević živi deo izvršnog postupka kojim pokušava da se namiri dug druge osobe.

Dakle, nanovo, trećem licu se pokušava oduzeti jedini dom.

Kako se porodica Rakičević na sudu, uz Prigovor trećeg lica koji je advokat podneo izvršitelju, trudi da ukaže na svoja prava, a izvršitelj odbija da uvaži Prigovor ili sačeka da sud donese konačnu odluku, jasno je zašto Senija Rakičević živi u strahu i konstantno je budnog oka.

Bonus video:

03:45

SUDSKI IZVRŠITELJ: MIRELI SMILJANIĆ NIJE SUĐENO ZA KRIVIČNO DELO, izveštavanje o spornom događaju nije verodostojno!

(Espreso / J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.