OVAKO ĆE IZGLEDATI BEOGRADSKI SAJAM: Prizor kao iz BUIDUĆNOSTI, ministar Mali objasnio je sve DO DETALJA
Beogradski sajam, Foto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/MALI_SINISA

ulepšavanje beograda

OVAKO ĆE IZGLEDATI BEOGRADSKI SAJAM: Prizor kao iz BUIDUĆNOSTI, ministar Mali objasnio je sve DO DETALJA

Beogradski sajam imaće futuristički izgled

Objavljeno:

A setite se samo koliko su nas napadali da ćemo da rušimo Halu 1, i svih laži koje su pojedinci iz opozicije izgovarali. Sada ih još jednom demantujemo, s obzirom na to da, Hala 1 ne samo da neće biti srušena, već će imati čak tri operske scene, poručio ministar.

Ministar finansija Siniša Mali predstavio je danas na svom Instagram nalogu novi izgled Beogradskog sajma a pre svega Hale 1 koja ne da neće biti srušena nego će zablistati.

Dobiće novi izgled a tim povodom Mali je napisao i sledeće:

Beogradski sajam
foto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/MALI_SINISA

"Nastavljamo da ulažemo u kulturu, da obnavljamo institucije kulture i gradimo nove, da osnivamo nove centre kulturnih dešavanja. Ponosan sam što će Hala 1 Beogradskog sajma postati jedno takvo mesto – epicentar kulturnog života u našem gradu. A setite se samo koliko su nas napadali da ćemo da rušimo Halu 1, i svih laži koje su pojedinci iz opozicije izgovarali. Sada ih još jednom demantujemo, s obzirom na to da, Hala 1 ne samo da neće biti srušena, već će imati čak tri operske scene, opremljene najsavremenijom scenskom tehnikom i izgrađene po najvišim svetskim standardima.

Beogradski sajam
foto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/MALI_SINISA

Istovremeno, Hala 1 će moći da ugosti baletske ansamble, orkestre i pozorišne trupe, i to kako naše domaće, tako i inostrane.

Na taj način Hala 1 će biti domaćin međunarodnih muzičkih događaja i renomiranih svetskih umetnika, a Beograd i Srbija će potvrditi i ojačati svoju poziciju na kulturnoj mapi Evrope", napisao je ministar na svom profilu na Instagramu.

I zgrada Železničke stanice u Beogradu će biti adaptirana u Istorijski muzej, u zgradi Pošte u Savskoj će biti Dečiji muzej, a gradiće se dve nove pozorišne scene, kao i novi muzej posvećen Nikoli Tesli.

Beogradski sajam
foto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/MALI_SINISA

"Svi ovi projekti su deo programa „Skok u budućnost 2027“, a koji će doprineti ogromnom napretku i razvoju cele naše zemlje. Očekuju nas ogromne investicije, realizacija važnih projekata – dalja izgradnja auto-puteva i brzih saobraćajnica, metroa, izgradnja i obnova pruga, obnova i izgradnja škola, bolnica, domova zdravlja i ambulanti, izgradnja BIO4 kampusa, dalja ulaganja u zaštitu životne sredine, sport, kulturu. Očekuje nas dolazak novih investitora, otvaranje novih radnih mesta, dalje poboljšanje životnog standarda građana Srbije", napisao je Mali.

Beogradski sajam
foto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/MALI_SINISA

EXPO 2027

Među svim važnim projektima na kojima već radimo i koji su tek pred nama, moram da izdvojim organizaciju Međunarodne specijalizovane izložbe EXPO 2027, čiji će Beograd biti domaćin.

Bonus video:

02:55

SAJAM VINA

(Espreso/Instagram Siniša Mali/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.