OVAKO ĆE IZGLEDATI NOVI KINESKI TRŽNI CENTAR! Više neće biti u BLOKU 70 gde su izbila 2 požara (FOTO)
Novi Kineski tržni centar, Foto: Printscreen/Instagram/Beobuild

poznato i kada se otvara

OVAKO ĆE IZGLEDATI NOVI KINESKI TRŽNI CENTAR! Više neće biti u BLOKU 70 gde su izbila 2 požara (FOTO)

Usled tragedije koja je jutros zadesila radnike starog tržnog centra, postavlja se pitanje kada oni mogu da očekuju preseljenje

Objavljeno:

Otvaranje novog kineskog tržnog centra na Novom Beogradu očekuje se u maju 2024. godine, rekao je Zou Junyong ispred kompanije Eurasia Trade Center koja gradi novi objekat.

Kako je najavljeno, novi tržni centar imaće dve poslovne zgrade, a zgrada A će prva da se otvori. Novi kineski objekat biće njihov najveći na Balkanu, vredan 40 miliona evra sa dve zgrade i 475 lokala.

Usled tragedije koja je jutros zadesila radnike starog tržnog centra, postavlja se pitanje kada oni mogu da očekuju preseljenje.

"Celo jutro sam kod tržnog centra sa ambasadorom Kine i radnicima u tržnom centru, sutra imamo hitan satanak i dogvorićemo se moja firma i ja da se radovi što pre ubrzaju, da se novi tržni centar otvori što pre. Verujem da će u toku dva-tri meseca sve biti gotovo, a najkasnije do maja", rekao je on za Blic.

Pogledajte kako će novi tržni centar u Bloku 61 izgledati:

1 / 4 Foto: Printscreen/Instagram/Beobuild

On je tom prilikom zamolio grad Beograd i državu Srbiju da pomogne kako čisto i po zakonu i da bismo naše privrednike što pre uselili da počnu da rade.

"Kinezi u Srbiji su mnogo izgubili, imali su dva velika požara u poslednje dve i po godine", rekao je Zou.

Požar u kineskom tržnom centru u Bloku 70 izbio je rano jutros. Vatrena stihija gutala je sve pred sobom, a kako se može čuti na licu mesta sumnja se da je radnik iz jedne prodavnice po dolasku na posao uključio grejalicu nakon čega je izbio požar.

Bonus video:

00:55

Požar u Bloku 70

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.