POVEĆANO ZAGAĐENJE VAZDUHA ZBOG POŽARA U BLOKU 70: Nadležni savetuju da ZATVARATE PROZORE i NOSITE MASKE!
Dim od požara, Foto: Tamara Trajković

oprez!

POVEĆANO ZAGAĐENJE VAZDUHA ZBOG POŽARA U BLOKU 70: Nadležni savetuju da ZATVARATE PROZORE i NOSITE MASKE!

Zbog požara u Bloku 70 povećan broj zagađujućih materija u vazduhu

Objavljeno:

Zbog požara u Bloku 70 na Novom Beogradu vazduh je u tom delu grada dodatno zagađen, ali i u delovima grada kuda se kreće dim. Preporuka je da se obavljanje aktivnosti preusmeri na zatvoreni prostor dok se ne poboljša kvalitet vazduha, a ako izlazite – stavite masku koja štiti od zagađujućih materija.

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd prati koncentracije zagađujućih materija na lokacijama koje se nalaze u potencijalnoj zoni uticaja požara u Kineskom tržnom centru.

1 / 5 Foto: Tamara Trajković

U periodu od 7.00 do 8.00 zabeležen je porast koncentracija zagađujućih materija, pre svega suspendovanih čestica PM10, PM2,5, NO2 i CO koje se mogu dovesti u vezu sa požarom, na mernim mestima AMS Novi Beograd-Omladinskih brigada, AMS Zemun-Tošin Bunar i AMS Zemun-Ugrinovačka.

U periodu od 8.00 do 9.00 zabeležen je blagi trend opadanja koncentracija zagađujućih materija na tim mernim stanicama, dok su koncentracije zagađujućih materija blago povišene na mernim mestima AMS Ada Marina, AMS Ada Petlja i AMS Banovo brdo.

Prema podacima sa portala Beoeko vazduh je zagađen na ovim lokacijama, što znači da se zdravstvene tegobe mogu javiti u celoj populaciji, s tim što se kod osetljivih grupa mogu javiti ozbiljnije zdravstvene tegobe nego u populaciji zdravih osoba.

Dim od požara na Novom Beogradu
Dim od požara na Novom Beogradufoto: Espreso

Preporuka je da se obavljanje aktivnosti preusmeri na zatvoreni prostor dok se ne poboljša kvalitet vazduha.

Ako ipak izlazite napolje, preporučuje se nošenje maski.

Bonus video:

00:55

Požar u Bloku 70

(Espreso / RTS / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.