SAOBRAĆAJNI PODUHVAT U BEOGRADU ZAVRŠEN! Građani ove dve opštine mogu da zaborave na gužve
Bulevar Patrijarha Pavla, Foto: Promo

ZAVRŠENA DRUGA ETAPA

SAOBRAĆAJNI PODUHVAT U BEOGRADU ZAVRŠEN! Građani ove dve opštine mogu da zaborave na gužve

Saobraćaj je biti značajno rasterećen, a život će biti olakšan građanima Rakovice i Miljakovca

Objavljeno:

Infrastruktura je osnova unapređenja kvaliteta života, a jedan takav veliki projekat u Beogradu se privodi kraju. U opštini Rakovica je početkom ove godine završena druga etapa rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla, a u planu je i treća.

Urađena je deonica od Košutnjaka do Ulice Pere Velimirovića, a izgradnja je koštala oko milijardu dinara. Urađene su po dve saobraćajne trake u oba pravca, trotoari, a očekuje se i postavljanje tramvajskih šina koje će se spojiti sa šinama na Mostu na Adi.

Saobraćaj je biti značajno rasterećen, a život će biti olakšan građanima Rakovice i Miljakovca. “Železnice Srbije” uveliko rade izmeštanje vozne infrastrukture od Mosta na Adi do Košutnjaka.

00:45

Novine na Miljakovcu i u Rakovici

Što se tiče detalja radova u drugoj fazi, ona podrazumeva saobraćajnicu dužine 1.740 metara sa po dve vozne trake u svakom smeru i obostranim trotoarima, a u sredini kolovoza se nalazi tramvajska baštica širine 7,5 metara.

Izveden je i vodovod ukupne dužine oko 4,8 kilometara, fekalna i kišna kanalizacija ukupne dužine 3,7 metara i javno osvetljenje dužine 3,5 kilometara sa 130 svetiljki. Ekologija nije zaboravljena, pa su urađene i zelene površine.

Bonus video:

00:41

Parking servis Beograd poslednjih godina radi punom parom kako bi rešio problem parkiranja u višemilionskom Beogradu.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.