GIMNAZIJA KAKVU BEOGRAD JOŠ NIJE VIDEO: Smeštena na Novom Beogradu, državnog tipa i ODSKAČE po svemu
Foto: Grad Beograd

promo

GIMNAZIJA KAKVU BEOGRAD JOŠ NIJE VIDEO: Smeštena na Novom Beogradu, državnog tipa i ODSKAČE po svemu

Jedna od najvećih novina jeste uređenje dvorišnog prostora koji je do sada bio nefunkcionalan, dok učenici danas imaju zaista impozantnu fiskulturnu salu, kao i salu za kondicione treninge

Objavljeno:

Deveta beogradska gimnazija "Mihailo Petrović Alas" na Novom Beogradu, nakon šest decenija potpuno je rekonstruisana i dograđena sa 2.500 kvadratnih metara i sada možemo sa pravom da kažemo da ova škola apsolutno spada u jednu od najmodernijih u našem delu Evrope. Beograd je takoreći dobio jednu posve novu gimnaziju, jedinstvenu po izgledu i opremljenosti u gradu, ali i šire, dok su učenici dobili najbolje moguće uslove za rad.

Škola je obnovljena na način da je dobijen veliki deo novog prostora, a sve je potpuno preuređeno, fiskulturna sala ima nove gabarite i najmoderniju opremu, plus je dobijen i čitav niz dodatnih sadržaja koje učenici do sada nisu imali.

Jedna od najvećih novina jeste uređenje dvorišnog prostora koji je do sada bio nefunkcionalan, dok učenici danas imaju zaista impozantnu fiskulturnu salu, kao i salu za kondicione treninge. Takođe, deci sa posebnim potrebama prvi prvi je obezbeđen lift i olakšan fizički prilaz svim prostorijama i kabinetima.

00:50

Deveta beogradska gimnazija posle rekonstrukcije jedna od najmodernijih u regionu

Deveta beogradska gimnazija nakon rekonstrukcije zauzima površinu od 6.669 kvadratnih metara, od čega je 2.500 dograđeno, dok je čitav preostali prostor obnovljen. Objekat sada ima ukupno 30 učionica opšte i specijalizovane namene, salu za fizičko i zdravstveno vaspitanje, svečanu salu, multifunkcionalnu salu i zubarsku ordinaciju.

Inače, gimnazija „Mihailo Petrović Alas” osnovana je 1961. godine, među prvim zgradama na Novom Beogradu i u pitanju je škola koja je iznedrila veliki broj uglednih pripadnika našeg društva u oblasti sporta, umetnosti, nauke, te je njena rekontrukcija bila od primarnog značaja za buduće generacije.

Bonus video:

03:57

KLINIKA U TIRŠOVOJ KAO FUDBALSKI TEREN! Ministar Blagojević: Kraj radova očekuje se 2026. OBJEKAT VELIČINE 65.000 KVADRATA!

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.