OBILAZNICA OKO BEOGRADA - Jedan od najvažnijih građevinskih projekata koji je završen u Srbiji!
Foto: Grad Beograd

PROMO

OBILAZNICA OKO BEOGRADA - Jedan od najvažnijih građevinskih projekata koji je završen u Srbiji!

Završetkom ovih radova oko Beograda preusmerava se saobraćaj sa preopterećene osnovne mreže gradskih saobraćajnica na obilaznicu

Objavljeno: 08:13h

Posle više od 30 godina gradnje od Batajnice do niškog auto-puta kod Bubanj Potoka, moći će da se stigne auto-putem u punom profilu, to jest sa ukupno šest saobraćajnih traka, u dužini od 47 kilometara.

Završetkom ovih radova oko Beograda preusmerava se saobraćaj sa preopterećene osnovne mreže gradskih saobraćajnica na obilaznicu.

A šta ovo znači?

Doprinosi skraćenju vremena putovanja za tranzitne tokove

Smanjuje se broj saobraćajnih nezgoda

Smanjuje se broj roškova eksploatacije vozila

Obilaznica oko Beograda povezuje krak Koridora 10b, E-75 (granica sa Mađarskom, Horgoš - Novi Sad - Beograd) sa Koridorom 10, E-70 (granica sa Hrvatskom, Batrovci - Beograd), državni put IB reda broj 26 i Rutom 4, E-763 "Milošem Velikim" (Beograd - Požega - granica sa Crnom Gorom Boljare) i ponovo delom Koridora 10, E-75 (Beograd - Niš - Preševo - granica sa Makedonijom).

PR
foto: Grad Beograd

Projekat je finansiran 15 procenata iz budžeta Srbije, a preostalih 85 procenata od kredita kineske Eksim banke.

Obilaznica smanjuje broj vozila na mostu Gazela, koji je jedan od naših najopterećinih saobraćajnica, preko kojeg dnevno pređe između 200.000 i 250.000 ljudi, skoro 130.000 vozila, više od 7.000 lakih kamiona i više od 3.000 vozila javnog prevoza.

PR
foto: Grad Beograd

U Srbiji je od 2012. godine izgrađeno više od 400 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, a u ovom trenutku gradi se oko 500 kilometara.

Bonus video:

00:39

Auto-putevi u ruralnim područjima Tibeta premašili 90.000 kilometara

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.