MESTO GDE SU STASAVALI VELIKANI: Čuveni gradski kutak dobio NOVI IZGLED, građani oduševljeni
Blok 21, Foto: Promo

deca dobila novi prostor za igru

MESTO GDE SU STASAVALI VELIKANI: Čuveni gradski kutak dobio NOVI IZGLED, građani oduševljeni

Danas kada nam deca sve manje vremena provode napolju i na sportskim terenima, obnavljanje ovakvih prostora je od primarnog značaja

Objavljeno:

Naš glavni grad postao je prošlog meseca bogatiji za još jedan park za decu i igralište, čime je dobio novo mesto koje će od sada biti omiljeno za rekreaciju i druženje.

Novi prostor za odmor, dečije igralište i košarkaški teren nalaze se u Bulevaru Mihajla Pupina od 7 do 9, kod solitera "Šest kaplara", na lokaciji gde je postojao teren za košarku, koji je davno sagrađen, a kasnije je to bio i prostor za dečije igralište čiji je mobilijar bio zapušten i propao, pa park za odmor faktički nije ni postojao.

Deca ovog dela Bloka 21 bila su uskraćena za svoje igralište zbog čega je pokrenuta inicijativa u vezi sa uređenjem ovog zapuštenog prostora.

00:39

Rekonstruisani park u Bloku 21

Zahvaljujući razgovoru sa komšijama iz Bloka, koji su bili nezadovoljni izgledom terena i parka, kao i brzom reakcijom nadležnih, deca su dobila kompletno uređen novi prostor za igru, a rekonstrukcija parka u Bloku 21 pokazala je kako se u urbanoj sredini može urediti lokacija za odmor i rekreaciju, u kojoj će uživati sve kategorije stanovništva.

Inače, košarkaški tereni u Bloku 21 imaju veliku tradiciju i na njima su stasavali velikani svetske košarke poput Božidara Maljkovića, Saleta Đorđevića i Grbovića.

Danas kada nam deca sve manje vremena provode napolju i na sportskim terenima, obnavljanje ovakvih prostora je od primarnog značaja i predstavlja apsolutni prioritet u društvu.

Bonus video:

00:50

Otvoreno dečje igralište u Ulici Flore Sends na Savskom vencu

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.