LAKO DO POSLA AKO PRIPADATE OVOJ GRUPI: Otvoren specijalni CENTAR koji omogućava brojne olakšice
Foto: Promo

ŠTA JE OVO?!

LAKO DO POSLA AKO PRIPADATE OVOJ GRUPI: Otvoren specijalni CENTAR koji omogućava brojne olakšice

Sve ovo, pokazatelj je da smo na odličnom putu izgradnje društvo koje je ravnopravno, jednako za sve, koje je inkluzivno

Objavljeno:

Proteklih godina značajno su poboljšani uslovi života naših sugrađana sa invaliditetom, tako što je izgrađeno više rampi za osobe sa invaliditetom, izgrađeni su novi dnevni boravci za osobe sa invaliditetom i decu sa smetnjama u razvoju, a prvi put je omogućeno da se elektronskim putem podnese zahtev za dobijanje besplatnog parkinga za osobe sa invaliditetom. Uvedene su nove usluge u sistem socijalne zaštite, kao što su lični pratioci za decu sa smetnjama u razvoju, lični asistenti za osobe sa invaliditetom, kao i pomoć u kući za decu sa smetnjama u razvoju.

Sve ovo, pokazatelj je da smo na odličnom putu izgradnje društvo koje je ravnopravno, jednako za sve, koje je inkluzivno, u kome svaki od naših građana ima mogućnosti da ispuni sve svoje potencijale

Sada je u našem glavnom gradu otvoren i prvi Karijerni centar za osobe sa invaliditetom, sa ciljem pružanja podrške osobama sa invaliditetom u procesu traženja posla i uključivanja u radno okruženje. U centru će savetnice pružati usluge karijernog savetovanja, organizovati grupne radionice ličnog razvoja, a biće dostupne i obuke za tržište rada.

00:40

Otvoren prvi Karijerni centar za osobe sa invaliditetom

Glavna prednost ovih usluga biće mogućnost individualnog praćenja svakog ponaosob, u skladu sa planom zapošljavanja i merama podrške, konkretno rečeno, reč je o prilagođavanju radnom mestu i zadatku, gde će se osobama sa invaliditetom pomagati i prilikom registracije na portalu za zapošljavanje, te će one lakše pronalaziti posao.

Ovaj potez jasan je znak da se u Srbiji, kao i širom sveta, nastoji da se nađe način i podrži inkluzija osoba sa invaliditetom, kao i drugih marginalizovanih grupa. Upravo ovaj karijerni centar prilika je za to, ali cilj nije samo da osobe sa invaliditetom nađu posao, već i da razviju svoje veštine.

Pored Beograda, centri su otvoreni i u Novom Sadu, Nišu, Subotici, Valjevu i Zrenjaninu, gde je trenutno u toku i promotivna kampanja u cilju informisanja svih osoba sa invaliditetom koje su u potrazi za poslom, kako da se jave i zakažu razgovor u lokalnom Karijernom centru.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.