PENZIONERI SU IMALI TRODNEVNU OBUKU: Evo šta su tamo naučili
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić

PENZIONERI SA PALILULE

PENZIONERI SU IMALI TRODNEVNU OBUKU: Evo šta su tamo naučili

U pitanju je deo projekta "Poveži se sa najbližima" koji je podrazumevao informisanje naših penzionera o tome na koji način mogu da pristupe internetu

Objavljeno:

U organizaciji Gradske opštine Palilula održana je trodnevna obuka penzionera o korišćenju interneta i društvenih mreža Fejsbuk i Instagram.

Trećeg dana obuke polaznike je obišao predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović kako bi se u razgovoru sa najstarijim sugrađanima, koji su se prijavili za obuku, informisao kako su zadovoljni sa njom i šta su novo naučili iz informacionih tehnologija, pre svega o korišćenju Instagrama i Fejsbuka. Obuka se sastojala iz predavanja i praktičnih vežbi, a vodila je ih Martina Kalabić.

-U pitanju je deo projekta "Poveži se sa najbližima" koji je podrazumevao informisanje naših penzionera o tome na koji način mogu da pristupe internetu, da se priključe na društevne mreže i da putem društevnih mreža komuniciraju sa svojim najbližima bilo da su oni u gradu, zemlji, ili da su negde u inostranstvu, i da na najlakši mogući način koriste mreže, odnosno da im to bude dostupno ukoliko već nije - rekla je Martina Kalabić dodajući da je bilo dobro interesovanje penzionera i da oni nisu samo slušali predavanja, već i aktivno učestvovali u obuci, postavljali pitanja i tražili da im se objasni sve što im je bilo nejasno.

1 / 6 Foto: Beta/Dragan Gojić

Zamenik Udruženja penzionera GO Palilula Zoran Cvetković kaže da je kao diplomirani saobraćajni inženjer, došao na obuku sa određenim znanjem, ali je tokom tri dana naučio još neke finese u korišćenju i kompjutera i mobilnih telefona, tako da je, kako ističe, veoma zadovoljan i zahvaljuje se Opštini što je organizovala ovu obuku, ali i na svim drugim akcijama koje organizuje za penzionere.

Penzionerka Mirjana Jovanović kaže da je imala dosta predznanja što se tiče interneta, ali se društvenim mrežama do sada nije bavila, odnosno nije ih koristila.

-Sada sam se zainteresovala, u početku čisto informativno a kasnije i sa željom da se aktivno uključim. Pre svega sam želela da dopunim znanje kako bih svoj kreativni rad prezentovala preko društenih mreža. Jako sam zadovoljna predavanjima i načinom predavanja, jer nama starijim je potreban malo drugačiji način objašnjavanja, bez korišćenja nerazumljivih stranih reči. Sve u svemu bilo je vrlo lepo i korisno, gospođa koja nam je držala predavanja bila je strpljiva i otvorena za sva pitanja, i svakome od nas posvećivala pažnju, što je jako bitno i važno - ocenila je Mirjana Jovanović.

Bonus video:

01:38

PENZIONERI OPREZ! PREVARANTI NUDE LAŽNE KARTICE I TRAŽE NOVAC! Direktor PIO fonda: Prave imaju jasne boje, logo i BESPLATNE SU!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.