NASTAVA U NOVOBEOGRADSKOJ ŠKOLI DANIMA SE PREKIDA ZBOG LAŽNIH DOJAVA O BOMBI: Pretnje su anonimne i UZNEMIRUJUĆE
Policija, Foto: Emilija Jovanović

slučaj je u rukama mupa

NASTAVA U NOVOBEOGRADSKOJ ŠKOLI DANIMA SE PREKIDA ZBOG LAŽNIH DOJAVA O BOMBI: Pretnje su anonimne i UZNEMIRUJUĆE

U 13.25 stigla je još jedna lažna dojava o postavljenoj bombi, tako da druga smena danas nije bila u školi

Objavljeno: 22:05h

Nastava u Osnovnoj školi "20. oktobar", jednoj od najvećih u Beogradu, već danima se prekida zbog lažnih dojava o postavljenim bombama. Rukovodilac Aktiva direktora osnovnih škola na Novom Beogradu Darko Eger kaže za RTS da skoro već godinu i po dana u Beogradu stižu dojave o postavljenim eksplozivnim sredstvima u objektima i dvorištima škola, i da su sve bile lažne.

U 13.25 stigla je još jedna lažna dojava o postavljenoj bombi, tako da druga smena danas nije bila u školi. Policija je pojačala kontrolu na ulazima i ispred škole.

Osonovna škola '20. oktobar'
Osonovna škola "20. oktobar"foto: Printscreen/RTS

Prema podacima MUP-a, od početka meseca na adresu škole stiglo je čak pet dojava. Svaki put je policija intervenisala, prekidala nastavu i uvek se konstatovalo da su dojave lažne.

Pretnje koje stižu na adresu škole stižu sa anonimne elektronske adrese i vrlo su uznemirujuće.

Rukovodilac Aktiva direktora osnovnih škola na Novom Beogradu Darko Eger rekao je u Beogradskoj hronici da skoro već godinu i po dana stižu dojave o postavljenim eksplozivnim sredstvima u objektima i dvorištima škola u Beogradu, i da su sve bile lažne.

"Ministarstvo prosvete, sa svoje strane, redukovalo je određenu komunikaciju putem interneta, sprovelo i strukturiralo na jedan službeni način. Ministarstvo unutrašnjih poslova, sa svoje strane, radi bržeg delovanja, jer je to ono što je bio najveći problem u tom prvom periodu kada smo primali lažne dojave, da se vreme delovanja skrati i da po područnim stanicama, Ministarstvo unutrašnjih poslova obuči određen broj ljudi koji izlaze na teren u najkraćem mogućem roku", rekao je Eger.

 Darko Eger
Darko Egerfoto: Printscreen/RTS

Direktor škole insistira na saradnji i na sastanku sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom prosvete, kako bi se pronašlo rešenje, odnosno ispravan model postupanja u ovakvim situacijama.

Škola je obavestila policijsku stanicu Bežanijska kosa. Slučaj je u rukama ministarstva unutrašnjih poslova, ali još uvek nema detalja.

Bonus video:

01:21

IZAZIVANJE PANIKE I USAĐIVANJE PARANOJE! Obradović o ciljevima lažnih dojava o bombama: Ima ih više, ali jedan je GLAVNI

(Espreso / Rts)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.