BEOGRAĐANKA DALA NOVAC KASIRKI, A NA ULICI PROVERILA KUSUR: Dočekao ju je šok, vratila se u market i...
Foto: EPA / SASCHA STEINBACH

ŠTA BISTE VI URADILI?

BEOGRAĐANKA DALA NOVAC KASIRKI, A NA ULICI PROVERILA KUSUR: Dočekao ju je šok, vratila se u market i...

Neće market propasti za tri dinara

Objavljeno:

Beograđanka se požalila na pojedine bahate kasire koji ne vraćaju sitan novac kao kusur potrošačima.

- U jednom marketu u centru grada svratila sam da uzmem čašu jogurta za doručak. Jogurt je koštao 42 dinara. Ja nisam imala sitno, pa sam kasirki dala 200 dinara. Pitala me da li imam dva dinara sitno i odgovorila sam da nemam. Ona na to ništa nije rekla, spustila je glavu i tražila novac za kusur po kasi - priča nam Beograđanka K. A. i nastavlja:

- Izvadila je sitan novac, ja sam uzela to i izašla. Tek kada sam bila na ulici bacila sam pogled, kad ono vratila je 155 dinara što znači da je cenu jogurta zaokružila na 45 dinara jer nije imala sitan novac da mi vrati. Da se razumemo, tri dinara nisu nikakve pare, nemaš više ni žvaku da kupiš, ali mogla je da pita je li nije problem da zaokruži na 45 dinara.

Ona takođe ističe i da se dešavalo da kada joj je falilo dva, tri, četiri dinara tada joj na kasi ne bi ni dali da kupi artikal.

- Jednom sam kupila kafu u kesici i nisam imala tri dinara sitno. U rukama sam držala 30 dinara, a ona je koštala 33 dinara. Na kasi mi nisu dali da kupim i da "ostanem dužna" tri dinara jer tu dolazim svaki dan i svakako bih sutradan ostavila taj novac. Neće market propasti za tri dinara.

Tada su mi pravili problem, a sada kasirka bez pitanja može da ukrade tri dinara i da sve prećuti. To je stvarno bahato i bezobrazno, jer ko zna od koliko ljudi dnevno oni tako uzmu po dinar, dva, tri. Često se desi da sama ostavim sitan novac jer mi samo smeta u novčaniku, ali njen posao je da ispoštuje kupca i da pita da li treba sitan novac za kusur ili ne i ako nije problem da zadrži.

Bonus video

02:28

Barovci u nabavci! Otišli u market pa napravili šou!

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.