NOVE IZMENE NA LINIJAMA JAVNOG PREVOZA U BEOGRADU: Detaljan spisak, JEDNA se od sutra UKIDA
Autobus, Foto: Beoinfo

beograd

NOVE IZMENE NA LINIJAMA JAVNOG PREVOZA U BEOGRADU: Detaljan spisak, JEDNA se od sutra UKIDA

Detaljne izmene na linijama u Beogradu od 1. novembra 2023. godine

Objavljeno:

Od 1. novembra doći će do određenih promena u radu linija javnog gradskog prevoza u Beogradu, pa se tako od sutra ukida linija 607 koja je saobraćala od novobeogradskih Paviljona do Surčina.

Takođe, sve linije "poteza 600" će pripasti privatnom prevozniku "Strela", dok su do sada pripadale Gradskom Saobraćajnom Preduzeću "Beograd".

U GSP Beograd dolazi i do razmene pogona koji saobraćaju na nekoliko linija. Među najbitnijima je prelazak linija 53 i 89 u GSP pogon Novi Beograd, što otvara mogućnost pojave zglobnih autobusa na te dve linije.

Radovi u Surčinu menjaju trase javnog prevoza

Autobusi
Autobusifoto: Printscreen/ Facebook/ Goran Vesić

Podsetimo, tokom izvođenja radova na asfaltiranju i uređenju Ulice braće Puhalović u Surčinu, na delu od Vojvođanske do Železničke, od 27. oktobra do 22. decembra doći će do promena u radu pojedinih linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje predmetne deonice zbog čega će vozila sa linija javnog prevoza 603, 601N i 603N saobraćati izmenjeno, saopštili su iz Sekretarijata za javni prevoz.

Vozila na linijama 603 i 603N u smeru ka Ugrinovcima kretaće se trasom: Vojvođanska – Krušedolska – Udarne desetine – Železnička i dalje redovnom trasom, a u smeru ka Ledinama: Železnička – Udarne desetine – Krušedolska – Vojvođanska i dalje redovnom trasom.

Autobus
Autobusfoto: Dušan Stamenković

Na liniji 601N, vozila će u smeru ka Dobanovcima saobraćati trasom: Braće Nikolić – Krušedolska – Udarne desetine – Železnička i dalje redovnom trasom, a u smeru ka Novom Beogradu trasom: Železnička – Udarne desetine – Krušedolska – Vojvođanska i dalje redovnom trasom.

Vozila javnog gradskog prevoza će na izmenjenom delu trase koristiti postojeća i novouspostavljena stajališta: „Krušedolska 1” (smer ka Ugrinovcima) u Krušedolskoj ulici, na poziciji ED stuba koji se nalazi u visini kućnog broja 3, odnosno oko 50 metara posle zone raskrsnice Ulice braće Nikolić i Krušedolske, i „Braće Suzić 1” (smer ka Ledinama) u Ulici udarne desetine, na poziciji ED stuba koji se nalazi prekoputa kućnog broja 9, odnosno oko 70 metara posle zone raskrsnice ulica Braće Puhalović i Udarne desetine.

Bonus video:

05:05

NOVE IZMENE ZAKONA U SAOBRAĆAJU

(Espreso/ 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.