BRIGA O NAJSTARIJIM SUGRAĐANIMA - Opština Stari grad još jednom pokazala da su joj penzioneri jedan od prioriteta!
Senior centar, Foto: Promo

“Stari grad misli na tebe”

BRIGA O NAJSTARIJIM SUGRAĐANIMA - Opština Stari grad još jednom pokazala da su joj penzioneri jedan od prioriteta!

Trebalo bi napomenuti i da u okviru programa “Stari grad misli na tebe” ova opština svim seniorima nudi mogućnost da uz personalizovanu karticu učestvuju u nizu besplatnih aktivnosti

Objavljeno:

Negde u ovo vreme, 2020. godine opština Stari grad je osmislila nešto što će se pokazati kao sjajna ideja kada su u pitanju najstariji Beograđani. U pitanju je Senior centar. Ceo projekat je osmišljen kao podrška najstarijim sugrađanima koji će objediniti sve sadržaje i aktivnosti koje udruženja sprovode na opštini Stari grad.

Jedan od najvažnijih ciljeva Senior centra je da za najstarije naše sugrađane za predstavnike trećeg životnog doba realizuje i sopstvene programe, koji imaju zadatak da aktiviraju lokalnu zajednicu u cilju poboljšanja kvaliteta života strarijih sugrađana.

Senior centar se bavi i pružanjem podrške u aktivnom starenju, što podrazumeva besplatne izlete i tematska okupljanja, besplatne karte za kulturne događaje, sportsko-rekreativne aktivnosti, kao i tribine i predavanja za kvalitetniji život u trećem dobu.

Senior centar
Senior centarfoto: Promo

Ovde ćemo pomenuti samo jednu od akcija koju je ovaj centar sproveo. U februaru ove godine upućen je javni poziv svim penzionerima čija primanja iznose do 37.809 dinara, a koji u poslednje tri godine nisu koristili besplatani desetodnevni boravak u banjama, da se za ostvarivanje tog prava mogu prijaviti u prostorijama opštinskog Uslužnog centru. Peijave su bile od 13. februara do 2. marta ove godine.

1 / 6 Foto: Promo

Trebalo bi napomenuti i da u okviru programa “Stari grad misli na tebe” ova opština svim seniorima nudi mogućnost da uz personalizovanu karticu učestvuju u nizu besplatnih aktivnosti koje organizuje opština, kao i da ostvare brojne popuste i pogodnosti kod više od 200 partnera iz različitih delatnosti.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.