DEKA (90) IZ BEOGRADA OTIŠAO KOD LEKARA ZBOG DEMENCIJE: Odgovor doktorke nasmejao mnoge, HIT SCENA (FOTO)
Penzioner, Foto: Profimedia

smeh pod stare dane

DEKA (90) IZ BEOGRADA OTIŠAO KOD LEKARA ZBOG DEMENCIJE: Odgovor doktorke nasmejao mnoge, HIT SCENA (FOTO)

Deka otišao u Dom zdravlja zbog demencije, doktorka mu dala šokantan odgovor

Objavljeno:

Da šarm i originalnost ne znaju za godine, najbolje pokazuje primer jednog deke (90) iz Beograda, koji je na nagovor ćerke, zajedno sa njom, posetio psihijatra. Iako je otišao zbog problema sa demencijom, njegovi odgovori na postavljana pitanja pokazali su da on zapravo samo "zaboravlja po potrebi", kako je rekla njegova ćerka.

Nakon što ga je psihijatrica pitala pitanja, na osnovu kojih je želela da vidi da li se zaista radi o demenciji, dobila je odgovore zbog kojih je u kancelariji nastupilo višeminutno smejanje. A onda su njegovi odgovori oduševili i ceo internet, onda kada je ćerka Una na svom Tviter profilu opisala čitav događaj.

"Ja vama ne mogu da prepričam dijalog psihijatrice i ćaleta (90). Ona mu utvrđuje da li je dementan, pa postavlja pitanja:

P: "Kako se zovete?"

Ć: "Pa piše vam tu u kartonu, a i u uputu".

P: "Je l' znate ko je to pored vas i kako se zove?

Ć: "Sin nije sigurno. Nemam. A ovo je ćerka jedinica. Kako se zove znam - Mira, a za prezime zauvek (kaže porodično prezime). Ovo što se dva puta udavala ne računam".

P: "Gde živite?

Ć: "Na Vračaru. Ne svojom voljom. Dorćol mi je bio miliji. Sad živim (izgovara preciznu adresu broj stana)", pa doda: "Ako ste u prolazu, izvolite na kafu"

Ja... 'zemljo, profundaj se'....

Doktorka se smejala glasno, napisala izveštaj i kaže: 'Dobićete geronto domaćicu i gledajte da je ne oženite'", napisala je Una na svom Tviter nalogu.

"Tata vam je zmaj"

U komentarima su se mnogi složili da joj je otac mentalno odličan.

"Tata vam je kao zmaj (mentalno). Neka tako i ostane, a želim mu da i fizički bude OK (i jedno i drugo je jako važno i kada smo mladi, a postaje posebno neophodno kako starimo). Uživala sam čitajući", napisala je jedna gospođa u komentaru.

Na koji je odgovorila sama Una, te napisala:

"Hvala vam. Dobar je i fizički, obzirom da gazi devedesetu...on ima volju, vrlo je dobrodušan i voli ljude, život. Sav pozitivan, ali ustanovili smo da zaboravlja po potrebi", objasnila je.

Tu se komentari nisu zaustavili pa su pisali:

"Sa vašim tatom bih se družila", "Pozdrav za ćaleta! Dok je smisla za humor i geranto domaćici će biti teško da odoli šarmu", "Jao genijalan je. Nema tu demencije, on je u tim godinama još uvek duhovit i originalan", glasili su još neki od komentara.

Bonus video:

01:38

PENZIONERI OPREZ! PREVARANTI NUDE LAŽNE KARTICE I TRAŽE NOVAC! Direktor PIO fonda: Prave imaju jasne boje, logo i BESPLATNE SU!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.