MAJKA DETETA SA AUTIZMOM JEDVA NAŠLA STAN, A ONDA JOJ STANODAVAC IPAK REKAO "NE MOŽE": Ova situacija podelila mreže
Žena sa detetom, Foto: Profimedia

ŠTA VI MISLITE?

MAJKA DETETA SA AUTIZMOM JEDVA NAŠLA STAN, A ONDA JOJ STANODAVAC IPAK REKAO "NE MOŽE": Ova situacija podelila mreže

Ženu su odbili stanodavci za stan jer ima dete sa autizmom

Objavljeno:

Roditelji sa decom sve češće imaju problem da nađu stan, dok stanodavci izričito odbijaju da prime u stan roditelje čija deca imaju autizam!

Prijateljica žene koja je doživela diskriminaciju požalila se na ovaj problem na društvenim mrežama.

- Dokle ide ovaj svet? Dolaskom stranaca u Beograd cene kirija su otišle u nebo i ajde prihvatili smo. I sada situacija - moja drugarica nakon mesec dana lutanja nađe jedan od tih "jeftinijih" stanova da bi joj stanodavac rekao da ne može da ih primi jer jedno dete boluje od jedne vrste autizma! Gde su sada oni koji štite prava dece? Kome plaćaju porez stanodavci koji su šupe pretvorili u stanove da bi uzeli pare? - navodi se u poruci koja je objavljena storiju Instagram stranice "Serbialive Beograd".

Poruka na instagramu
Poruka na instagramufoto: printscreen/instagram/serbialive_beograd

Pojedini korisnici društvenih mreža osudili su ovaj potez stanodavca, dok je bilo i onih koji nisu.

- Žao mi je zbog situacije vaše prijateljice, ali vlasnik nekretnine ima apsolutno pravo da odredi koga će da primi u svoj stan. To da li plaća porez ili ne je potpuno druga stvar. Da, grozno je od njih, ali to je njihovo pravo - navodi se u jednom od komentara.

Pojedini su čak savetovali ženu da potraži stan van Beograda.

- Kada neko mesečno plaća neku nekretninu, on tu može živeti sa kim god želi, a vlasnici stanova ne bi smeli da ulaze u nečiji rodoslov i zdravstveni karton. Ne bi smeli ni da se pitaju po pitanju kućnih ljubimaca! To samo kod nas imaju 1001 uslov, a cene stanova i više nego što vrede. Uzimaju i duple depozite, a neće da prijavljuju stanare da bi prošli što jeftinije - napisala je jedna korisnica.

01:30

PRODAO SAM STAN NA DORĆOLU, PRESELIO SE U NOVI SAD Uroš Ćertić sve odao za Kurir: Planiramo prinovu, OTVORIO SAM NOVI BIZNIS!

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.