DEO CENTRA BEOGRADA JE TRENUTNO BEZ GREJANJA: Evo kada će radijatori biti topli
Grejanje, Foto: Profimedia

BEOGRADSKE ELEKTRANE

DEO CENTRA BEOGRADA JE TRENUTNO BEZ GREJANJA: Evo kada će radijatori biti topli

Najviše prijava i žalbi uobičajeno je početkom grejne sezone dok se sistem uhodava

Objavljeno:

Juče je zvanično počelo grejanje u Beogradu, a iz "Beogradskih elektrana" već su izašli na teren da popravljaju kvarove zbog kojih su ljudi bez toplih radijatora.

Na samom početku grejne sezone prvi kvar konstatovan je na magistralnom toplovodu 4 na Banovom Brdu, a kako kaže Petar Radojčić, upravnik zgrade u Balkanskoj 40, bez grejanja su i stanari u ovoj i okolnim ulicama zbog kvara.

- Ja sam zvao Beogradski pozivni centar gde sam razgovarao sa službenikom. On mi je tvrdio da je došlo do havarije na toplovodu u ulici Balkanska 40, da su kolege na terenu to konstatovale, i da je u pitanju kvar - govori on.

Kako kaže, zgrade u Balkanskoj broj 46, 42, 40, 38, potom Milovana Milovanoviċa 6, 2a, 2 i na Savskom trgu 3 i 5, nemaju grejanje.

Ističe da uskoro očekuju da nadležne ekipe poprave kvar da im stanovi ponovo budu topli, a do tada se smrzavaju.

1 / 4 Foto: Printscreen/RTS

Bez grejanja i u Dalmatinskoj ulici

Kako je objavljeno na sajtu "Beogradskih elektrana" zbog kvara na toplovodu na uglu Dalmatinske i Đušine ulice, prekinuta je isporuka toplotne energije potrošačima u ovom delu grada.

Bez grejanja su takođe korisnici duž Dalmatinske ulice u delu od Đušine do Takovske.

- Ekipe za hitne intervencije su na terenu i čine sve da kvar bude otklonjen u najkraćem roku. Redovna isporuka toplotne energije očekuje se najkasnije u sredu, 18. oktobra, u ranim jutarnjim časovima - saopšteno je

Kako prijaviti kvar

Najviše prijava i žalbi uobičajeno je početkom grejne sezone dok se sistem uhodava, a već prvog dana zabeležen je veći kvar na Banovom brdu, i jedna od četiri toplovodne magistrale do večeras je van funkcije.

Korisnici kvar, curenje na instalacijama mogu da prijave prijaviti isključivo pozivom na broj telefona Servisnog centra grada Beograda 11-0-11, a savetuje se da to urade upravo upravnici stambenih zajednica ili predsednici kućnih saveta.

Savet je da to urade upravnici stambenih zajednica ili predsednici kućnih saveta, jer oni najbolje znaju da li celi objekti van sistema Beogradskih elektrana ili ne.

Iz "Beogradksih elektrana" navode da prioritet prilikom prijema reklamacija imaju korisnici koji prijavljuju curenja iz instalacija u objektima i u svojim stanovima, kao i negrejanje celih objekata.

Bonus video:

01:47

JEDINI STANOVNIK ZAJEČARA KOJI JE UGRADIO SOLARNE PANELE! Osamdesetih među prvima uveo i podno grejanje, a evo o čemu još sanja

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.