ODLOŽENO ISELJAVANJE TRINAEST PORODICA U JUŽNOM BULEVARU: Policija i izvršitelji se povukli! (VIDEO)
Policija na licu mesta, Foto: Tamara Trajković

iseljenje

ODLOŽENO ISELJAVANJE TRINAEST PORODICA U JUŽNOM BULEVARU: Policija i izvršitelji se povukli! (VIDEO)

Objavljeno: 11:24h
Završeno
10:50h

Policija je upravo otišla, dok su stanari za svaki slučaj ostali ispred zgrade. 

Iseljenje je za sada odloženo, ali stanari i dalje strahuju šta će biti dalje. 

Kako je za Espreso objasnio Ivan Zlatić, član Združene akcije „Krov nad glavom" porodicama dodinu dana nisu zakazali ročište, a sem toga nema posebnih promena u slučaju.

"Jedino što je izvršiteljka uradila jeste kažnjavanje i zastrašivanje ljudi. Kaznila ih je za 50 000 dinara nazivajući to taksom, ali to nije taksa, to je eufemizam za kažnjavanje i zastrašivanje", objasnio je Zlatić.

Izmena: 11:19h
10:45h

Boban Premović, stanar zgrade u Južnom bulevaru 90 i suinvestitor gradnje te zgrade, za Espreso je rekao da se plaši svega što može da nastane iz izvršiteljkine želje za parama.

Potom Premović je rekao da će makar završili "bez krova nad glavom" ostati dosledni svojoj borbi.

Boban Premović
Boban Premovićfoto: Tamara Trajković

Takođe, naveo je da pored toga što ne želi da sačeka kraj sudskog procesa, izvršiteljka na svakom koraku uzima ljudima pare - na takse na primer.

10:20h

Advokatica porodica potvrdila je za Espreso da je porodicama ponaosob naplaćena taksa u iznosu od 50.000 dinara za odgovor na prigovor.

Na mesto iseljenja stigle su nove ekipe pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Policija
Policijafoto: Tamara Trajković
Izmena: 10:27h
10:10h

Reporterka portala Espreso nalazi se na pomenutoj adresi i, kako kaže, policija je na licu mesta zajedno sa izvršiteljkom.

Iseljenje
Iseljenjefoto: Tamara Trajković

Među ljudima koji su došli, tu je i Ljubiša Ćirić koga će pokušati da isele u ponedeljak 16. 10. 2023. godine, iz stana u Sarajevskoj.

Ljubiša Ćirić
Ljubiša Ćirićfoto: Tamara Trajković

Kako saznajemo na licu mesta, izvršiteljka je svakoj osobi naplatila rešenje prigovora 50 000 dinara. Što znači da će izvršiteljka da dobije pola miliona dinara za jedan papir.

Izmena: 10:55h
10:00h

Novi pokušaj iseljenja trinaest porodica u zgradi u Južnom Bulevaru 90 u Beogradu, kako bi ih javna izvršiteljka potom prodala zbog dugova koje je napravio građevinski preduzimač, zakazano je za danas u 10 časova.

Poslednji pokušaj iseljenja ovih porodica, odnosno praktično cele zgrade, bilo je 29. juna, kada je odloženo.

Kako su za Espreso tada rekli iz udruženja "Krov nad glavom", pokušano je da se sprovede iseljenje uprkos tome što je sud 2017. godine utvrdio da građevinska firma (ime poznato redakciji) nije vlasnik nepokretnosti na kojima javna izvršiteljka hoće da sprovede izvršenje.

"Sudske odluke očigledno za izvršitelje ne predstavljaju nikakvu prepreku da se bave svojim poslom – otimanjem i prodajom nekretnina. Jedino što može da ih zaustavi je solidarnost i javnost", naveli tada iz "Krova nad glavom".


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.