POGLEDAJTE DOBRO FOTOGRAFIJU BEOGRADSKE PORODICE IZ TRIDESETIH: Jedan DETALJ na njima se danas RETKO VIĐA! (FOTO)
Stari Beograd, Foto: Printscreen/youtube/ Eye Filmmuseum

neverovatno!

POGLEDAJTE DOBRO FOTOGRAFIJU BEOGRADSKE PORODICE IZ TRIDESETIH: Jedan DETALJ na njima se danas RETKO VIĐA! (FOTO)

Fotografija beogradske porodice iz tridesetih na kojoj nam najviše pažnje privlače detalji na deci

Objavljeno:

Instagram stranica „crnobeli_beograd“ poput vremeplova, sa fotografijama iz prošlog veka vraća nas u neka starija vremena, te tako možemo videti kako je Beograd izgledao pedesetih godina, kako su se žene oblačile pre četiri decenije ili kako je izgledala prosečna prodica tridesetih godina.

Upravo takvu jednu fotografiju, na kojoj je begradska porodica, iz sredine tridesetih godina postoji na pomenutoj stranici.

Porodica je uslikana u ulici Kralja Milana, mama, tata i dvoje dece stoje na trotoaru ispred Beograđanke, a iza njih se vidi kuća Jovana Ristića, važna zgrada za srpsku istoriju, koja je bila na uglu sa Resavskom ulicom.

Majka i otac su obučeni poslovno. On u odelu sa kravatom, mantilu, šeširom na glavi, dok drži verovatno papire za posao ispod ruke. Majka je takođe elegantna, u kompletu – suknja i sako, sa belim rukavicama i šeširom.

Ćerka je u haljini i kaputu, a i ona ima šešir na glavi. I njen mlađi brat nosi kaputić, a kao i ostatak porodice i on ima dodatak na glavi – kapu.

Iako se moda tridesetih godina dosta razlikuje od ove današnje – složićete se da su deca danas dosta „opuštenije“ obučena, ono što je najviše pažnje privuklo su šešir i kapa na dečijim glavama – prizor koji se danas gotovo ne može sresti.

Inače, pomenuta fotografija je iz porodične zbirke – ljubaznošću Vojke Knežević Mihajlović, na kojoj je njen (tada petogodišnji) otac, sa sestrom i roditeljima.

Bonus video:

00:53

SPOJ MODERNOG I TRADICIONALNOG! Mesto spomenika Stefanu Nemanji ima VAŽNU SIMBOLIKU! To je SRBIJA DANAS! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / citymagazine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.