VAŽAN APEL ZA SVE KOJI SUTRA IDU NA ZADUŠNICE: Iz JKP „Pogrebne usluge” izdali UPOZORENJE, ovo su detalji!
Groblje, Foto: Espreso.co.rs

saopštenje

VAŽAN APEL ZA SVE KOJI SUTRA IDU NA ZADUŠNICE: Iz JKP „Pogrebne usluge” izdali UPOZORENJE, ovo su detalji!

Javno komunalno preduzeće „Pogrebne usluge” izdalo je važno upozorenje za sve posetioce groblja na Zadušnice

Objavljeno:

JKP „Pogrebne usluge” apeluje na građane da tokom Zadušnica, 7. oktobra, koriste za odlazak na groblje gradski prevoz umesto svojih automobila. Kako se navodi u saopštenju, sutra će na snazi biti zabrana ulaska motornim vozilima, i to prema sledećem rasporedu:

– na Novom bežanijskom groblju zabrana ulaska motornim vozilima važi od 7 do 16 časova,

– na grobljima Orlovača, Lešće i Zbeg zabrana ulaska motornim vozilima važi od 7 do 15 časova,

– na Novom i Centralnom groblju zabrana ulaska motornim vozilima važi tokom celog dana, kao i narednog, 8. oktobra.

Staro bežanijsko, Zemunsko, Banjičko i Topčidersko groblje zatvorenog su tipa, odnosno ulazak motornim vozilima nije moguć.

Grbolje
Grboljefoto: Espreso.co.rs

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na Lešću, Orlovači i Novoj Bežaniji – najvećim gradskim grobljima, obezbeđena su tri komforna minibus vozila sa klimatizacijom koja će ih besplatno prevoziti. Organizovani prevoz će za Zadušnice u subotu, 7.oktobra, saobraćati u intervalima od 7 do 15 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela. Na Novom, Centralom i groblju Zbeg, za Zadušnice biće organizovan prevoz službenim automobilima preduzeća od 7 do 15 časova.

JKP „Pogrebene usluge” apeluje na posetioce groblja da prilikom obilaska grobnih mesta na Zadušnice budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike. Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća utvrdile su da postoji određen broj spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i nestabilni, pa u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska može doći do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica. Posebno se skreće pažnja roditeljima sa malom decom da vode računa o njihovom kretanju i da se ne odvajaju od njih prilikom posete groblju. Na groblju je zabranjen pristup deci mlađoj od deset godina bez pratnje odraslog lica. Ukoliko se uoči opasnost od pada spomenika, treba obavestiti Upravu groblja na broj telefona 011/2071-396 ili putem mejla: info@beogradskagroblja.rs.

Bonus video:

00:16

Porodica, mnogobrojna rodbina i prijatelji došli su na Novo groblje u Beogradu da isprate i poslednji put pozdrave devojčicu S.N.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.