VELIKI BROJ BEOGRADSKE DECE DOBIO POVLASTICE: Kako oni koji pohađaju VRTIĆ, tako i predškolci!
Vrtić u Starom gradu, Foto: Stari grad

bezbednost dece na prvom mestu

VELIKI BROJ BEOGRADSKE DECE DOBIO POVLASTICE: Kako oni koji pohađaju VRTIĆ, tako i predškolci!

Svih pet dvorišta vrtića na Starom gradu uređena su po najboljim mogućim standardima

Objavljeno:

Opština Stari grad našim najmlađim sugrađanima uspeva da omogući da svoje detinjstvo provedu u bezbednom okruženju, pogodnom za razvoj. U saradnji sa gradom do sada su realizovani brojni projekti u vrtićima na toj opštini počevši od obnove fasada objekata, uređenja dvorišta vrtića, do aktivnosti kojima se značajno unapređuje kvalitet boravka dece u vrtićima na teritoriji opštine Stari grad.

Uređeno je i u potpunosti rekonstruisano čak peto dvorište vrtića na Starom gradu, te su najmlađi Starograđani koji borave u vrtiću „Skadarlija” ove godine dobili novi prostor za boravak i igru na otvorenom, koji je opremljen modernim i bezbednim mobilijarom. U pitanju je peto dvorište PU „Dečji dani“ koje je obnovljeno, dok su pored uređenja dvorišta, u tri vrtića uređene i fasade.

Svih pet dvorišta vrtića na Starom gradu uređena su po najboljim mogućim standardima, sa najboljim dečjim spravama, sa tartan podlogom koja omogućava deci bezbedniji razvoj i igru.

Želja opštine jeste da kroz jednu kontinuiranu akciju svakodnevno unapređuje kvalitet boravka dece u vrtićima na Starom gradu, a možda najznačajniji poduhvat predstavlja uređeno dvorište vrtića ,,Skadarlija” u koji ide i najveći broj dece sa Starog grada. Naime, „Skadarlija” je najveći vrtić na opštini Stari grad, možda i u Beogradu, koji pohađa 600 dece.

Saradnja lokalne i gradske vlasti doprinela je da se na Starom gradu urede svi vrtići, a ono što nas očekuje u narednom periodu jeste da se i drugi deo dvorišta „Skadarlije” u drugoj fazi obnovi i što je takođe važno, pored obnove dvorišta, u tri objekta obnovljene su i fasade.

Podsetimo, završene su i rekonstruisane fasade vrtića „Lipa“ u Solunskoj 19, uređeno dvorište vrtića „Dambo”, dok su deca koja idu u vrtiće „Leptirić” i „Vila” u okviru PU „Dečji dani” dobila bezbedna igrališta sa mekom podlogom i moderanim mobilijararom koji omogućava razvoj motorike i aktivan boravak u prirodi.

1 / 11 Foto: Stari grad

Sve nove sprave u vrtićima urađene su prema propisanim bezbednosnim standardima, stoga nova igrališta vrtića u potpunosti poštuju Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta. Sav mobilijar - klackalice, ljuljaške, tobogani, kućice za igru itd. urađen je od drvenih i metalnih delova, od armiranog poliestera, trajan je i apsolutno bezbedan. Postavljene su i gumene podloge, koja su, isto tako, jedan od preduslova bezbednosti dece.

Takođe, opština je opremila sa prečiščivačima vazduha dnevne boravke svih vrtića, predškolci su i ove godine dobili besplatne udžbenike, a nadležni će u narednom periodu nastaviti rad na unapređenje uslova za bezbrižan boravak dece u vrtićima imajući u vidu da su deca i ustanove koje pohađaju prioritet u radu starogradske opštine.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.