Policija u zajednici – druženje mališana sa pripadnicima policije
Foto: Stari Grad

SJAJNO!

Policija u zajednici – druženje mališana sa pripadnicima policije

Predškolci su zajedno sa svojim vaspitačima, uz policijske stručne vodiče iz PS Stari grad, upoznali njihove uniformisane kolege iz različitih policijskih službi

Objavljeno: 11:15h

Gradska opština Stari grad i Policijska stanica Stari grad, u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Dečji dani“, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Agencijom za bezbednost u saobraćaju i JP „Beogradska tvrđava“ organizovali su drugu po redu edukativnu Smotru organizacionih jedinica MUP-a za preko 400 mališana i predškolaca iz starogradkih vrtića.

Predškolci su zajedno sa svojim vaspitačima, uz policijske stručne vodiče iz PS Stari grad, upoznali njihove uniformisane kolege iz različitih policijskih službi – motorne saobraćajne policije, interventne brigade, konjičke jedinice MUP-a, a najveće oduševljenje bili su policijski psi koje su deca mazila.

1 / 5 Foto: Stari Grad

Današnjoj smotri prisustvovali su predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović sa saradnicima, direktorka starogradske Predškolske ustanove ,,Dečji dani“ Sanja Lazović, direktor JP „Beogradska tvrđava“ kao i načelnik PS Stari grad Radenko Resanović kao i pripadnici policijske patrole iz Kine koji borave u Srbiji.

Predsednik Gradske opštine ponovio je da ova opština ima izuzetnu saradnju sa Policijskom stanicom Stari grad u okviru Saveza za bezbednost koji je formiran 2020. godine. „ Jedna od mnogobrojnih zajedničkih aktivnosti koju sprovodimo sa PS Stari grad jeste i ova manifestacija koja se održava drugu godinu zaredom i koja ima za cilj da decu predškolskog uzrasta upozna sa različitim odeljenjima i jedinicama MUP-a i da razvije odnos poverenja prema policiji“ istakao je Marjanović i dodao da je cilj Gradske opštine Stari grad da zajedno sa pripadnicima PS Stari grad omogući bezbedno okruženje za sve sugrađane, a posebno najmlađe.

Na današnjoj smotri jedinica MUP-a učestvovali su pripadnici Uprave policije, Uprave Saobraćajne policije, Posebna i Interventna brigada, Vatrogasno splasilačka brigada, Crveni krst Stari grad i Republička agencija za bezbednost u saobraćaju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.