POČINJU PROBE SISTEMA DALJINSKOG GREJANJA U BEOGRADU: Radijatori će biti topli od OVOG DATUMA
Radijator, Foto: Shuter

JESEN

POČINJU PROBE SISTEMA DALJINSKOG GREJANJA U BEOGRADU: Radijatori će biti topli od OVOG DATUMA

Radijatori će u Beogradu biti topli od 15. oktobra

Objavljeno:

U Beogradu danas počinju funkcionalne probe daljinskog grejanja koje će trajati do 9. oktobra, a JKP "Beogradske elektrane" navode da spremno dočekuju 15. oktobar, zvaničan početak grejne sezone.

„Tokom letnjih meseci obavljen je obiman remont toplotnih izvora -toplane i kotlarnice, tolovoda i podstanica. Preostalo je da od danas do 9. oktobra budu obavljene funkcionalne probe sistema koje podrazumevaju proveru rada toplotnih izvora 15 toplana i 18 kotlarnica, toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a prema potrebi i pojedinih grejnih instalacija u objektima“, rekao je za Tanjug Vanja Vukić, direktor JKP „Beogradske elektrane“.

Cilj proba je da proizvodna i distributivna postrojenja budu što bolje pripremljena za predstojeću grejnu sezonu, rekao je Vukić.

„Funkcionalne probe nisu, takozvane, tople probe i ne podrazumevaju početak isporuke toplotne energije. Zbog toga apelujemo na potrošače da ne upućuju prijave kvara Servisnom centru grada Beograda na broj 11-0-11 ukoliko im radijatori nisu topli, jer se pod funkcionalnim probama podrazumeva provera rada sistema u hladno-dinamičkom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora“, rekao je Vukić.

grejanje, Radijator
foto: Profimedia

Probe toplotnih izvora, distributivne mreže, podstanica i pojedinih grejnih instalacija obavljaće se prema sledećoj dinamici. Danas će to biti toplane „Cerak“ i „Mladenovac“, kao i kotlarnice „Janka Veselinovića“, „Uprava prihoda“, „Sremčica“ i „Barajevo“.

U utorak će funkcionalne probe biti u toplanama „Dunav“ i „Miljakovac“, kao i u kotlarnicama „GAK Narodni front“, „Luka Beograd “ i „Resnik“ i „Železnik“ .

U sredu 4. oktobra biće testirane toplane „Voždovac“, „Mirijevo“, „Borča“ i „Višnjička banja“ i kotlarnice „Braće Marić 3-7“ i obnovljiv izvor energije „Ovča“.

Radijator, Grejanje
foto: Profimedia

U četvrtak, 5. oktobra funkcionalne probe biće u toplanama „Konjarnik“, „Banovo brdo“ i „Batajnica“, kao i u kotlarnicama „Makedonska-Jakšićeva“, „Šeher – Andre Nikolića 3“. Petak, 6. oktobar – Toplane: „Novi Beograd“, „Zemun“ i „Medaković “. Kotlarnice: „Vrtlarska“, „Ljutice Bodana 2“ i „Dom zdravlja Braće Jerković“.

A u ponedeljak, 9. oktobra radiće se funkcionalne probe u kotlarnicama „Institut za majku i dete“, „KBC Bežanijska kosa“, „KBC Zvezdara – Preševska 31“, „KBC Zvezdara – Dimitrija Tucovića 161“, „KBC Zvezdara – Dimitrija Tucovića 161-parna strana“ čime završavamo, rekao je Vukić.

„Korisnici sistema daljinskog grejanja trebalo bi da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih grejnih instalacija i samo ukoliko primete curenje vode iz instalacija, kvar odmah prijave Servisnom centru grada Beograda pozivom na broj telefona 11-0-11“, rekao je Vukić.

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.