NEVREME NAPRAVILO HAOS U BEOGRADU: Na Banovom Brdu GEJZIR, bujica NOSI SVE PRED SOBOM! (VIDEO)
Foto: Nemanja Nikolić, Emilija Jovanović, Beta Dragan Gojić

DRAMATIČNI SNIMCI

NEVREME NAPRAVILO HAOS U BEOGRADU: Na Banovom Brdu GEJZIR, bujica NOSI SVE PRED SOBOM! (VIDEO)

Vozila se kreću sredinom puta, zbog velike količine vode koja je poplavila brzi i krajnju traku

Objavljeno: 22:35h

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da će tokom večeri pljuskovi sa grmljavinom pogoditi pojedine delove Srbije, a njihova predviđanja su se obistinila. Naime, u Beogradu je večeras pala velika količina kiše koja je paralisala saobraćaj i izazvala poplave u mnogim beogradskim naseljima.

Kako se vidi na snimku objavljenom na instagram profilu "192_rs", na Banovom Brdu u Požeškoj ulici je trenutno najkritičnije. Ulice su poplavljene, izvire voda iz šahta, a vodena bujica nosi sve pred sobom!

Automobili zarobljeni u vodi

Na auto-putu kod Autokomande nije ništa bolja situacija. Vozila se kreću sredinom puta, zbog velike količine vode koja je poplavila brzi i krajnju traku. Takođe su u pojedinim delovima prestonice su automobili doslovno zarobljeni u vodi.

Naime, kako prenosi "Instagram" stranica "moj_beo_grad", tramvaji na Banovom Brdu i u Bulevaru kralja Aleksandra stoje i stvaraju se velike kolone. Kao mogući uzrok zastoja navodi se kiša koja je formirala bare koje su zapušile tramvajske šine.

Ulica se pretvorila u reku

Ulica Vojvode Vlahovića kod okretnice autobusa koji saobraća na liniji 26 se pretvorila u reku.

Podsetimo, prve jesenje dane obeležile su turbulentne vremenske prilike, a baš kao i tokom leta, Srbija je na udaru ekstremnih vremenskih uslova!

Tokom jučerašnjeg dana živa na termometru dobacila do 35. podeoka, da bi tokom popodnevnih i večernjih časova nevreme opustošilo pojedine gradove. Danas nam je stigao hladni talas koji će doneo obilne padavine u skoro svim delovima Srbije, a upitno je koliko će vreme biti nestabilno do kraja meseca, a tek u oktobru!

Bonus video:

00:13

Nevreme u Novom Sadu

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.