BEOGRAĐANI VELIKOG SRCA: Kupite uskršnja jaja kod njih i ulepšajte svima dan! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

bUDITE HUMANI!

BEOGRAĐANI VELIKOG SRCA: Kupite uskršnja jaja kod njih i ulepšajte svima dan! (FOTO) (VIDEO)

Ispred fontane na trgu Nikole Pašića, predstavnici i volonteri sportsko-rekreativnog udruženja osoba sa invaliditetom "Pobednik" uz muziku, u veseloj atmosferi, prodaju jaja, a sav prilog ide u humanitarne svrhe

Objavljeno: 13:18h
Bojana Kontić

Osobe sa invaliditetom i ove godine odlučile su da svojim osmesima i uskršnjim dekoracijama uveličaju prazničnu atmosferu povodom Uskrsa.

foto: Filip Plavčić

Ispred fontane na trgu Nikole Pašića, predstavnici i volonteri sportsko-rekreativnog udruženja osoba sa invaliditetom "Pobednik" uz muziku, u veseloj atmosferi, prodaju jaja, a sav prilog ide u humanitarne svrhe.

foto: Filip Plavčić

Tezge krase jaja najrazličitijih oblika, boja i šara, a tu su i ljubazni prodavci koji će vam pomoći da odaberete ono najlepše.

foto: Filip Plavčić

Privučeni muzikom, šarenom dekoracijom i širokim osmesima ljudi u kolicima i mi smo svratili kako bi odabrali svoje uskršnje jaje.

Za 50 dinara, što je simbolična cena, nećete dobiti samo jaje, već i druženje sa ovim divnim ljudima, na čijim licima se ocrtava jedino radost, uprkos čestoj diskriminaciji i predrasudama sa kojima se susreću.

foto: Filip Plavčić

Razgovarali smo sa predsednikom udruženja Momčilom Savićem,a evo šta je on rekao o ovom događaju: "Humanitarna prodaja vaskršnjih jaja je manifestacija u organizaciji udruženja "Pobednik", gde deca i osobe sa invaliditetom učestvuju u oslikavanju uskršnjih jaja.

Ono što je zanimljivo jeste da je ova manifestacija inkluzivno-humanitarnog karaktera. Inkluzivnog zato što rade osobe sa invaliditetom sa decom iz osnovnih škola "Laza Kostić", "Gavrilo Princip" i "Svetozar Miletić", a humanitarnog zato što sredstva od prodaje idu za nabavku sportske opreme i rekvizita za naše udruženje."

foto: Filip Plavčić

"Ostatak jaja, što je vrlo bitno, nosimo na Veliki petak u "Institut za majku i dete" i poklanjamo deci, koja će nažalost praznik dočekati u bolnici." - dodao je on.

Pogledajte kako je izledalo naše druženje:

Zato dragi Beograđani, dođite, da i vi pomognete ovim divnim ljudima, a ono što vam garantujemo je da ćete odavde otići nasmejani i ispunjeni. Naravno, imaćete i najlepše uskršnje jaje!

Srećni vam uskršnji praznici!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.