DANAS POČELE PRIJAVE BRUCOŠA ZA SMEŠTAJ U BEOGRADU! Rok je 15. septembar, a evo koja DOKUMENTACIJA je potrebna!
Studentski dom, Foto: Printscreen/Google maps

studentski centar beograd

DANAS POČELE PRIJAVE BRUCOŠA ZA SMEŠTAJ U BEOGRADU! Rok je 15. septembar, a evo koja DOKUMENTACIJA je potrebna!

Preliminarna rang lista studenata prve godine biće dostupna 16. septembra

Objavljeno:

Studenti koji ove godine upisuju prvu godinu osnovnih studija na nekoj od visokoškolskih ustanova u Beogradu, imaće priliku da se od danas do 15. septembra prijave za smeštaj u nekom od studentskih domova u sklopu Ustanove Studentski centar "Beograd".

Kako je saopšteno je iz Ustanove Studentski centar "Beograd", prijava na konkurs biće realizovana radnim danima od osam do 15 časova u Studentskom domu "Karaburma", u ulici Mije Kovačevića 7b.

Studentski dom
Studentski domfoto: Stefan Jokić

Zainteresovanim kandidatima je, pored uputa za useljenje, potreban indeks, lična karta, studentska kartica sa upisanim podacima o obavljenom lekarskom pregledu i potvrda visokoškolske ustanove o studiranju na teret budžeta Republike Srbije.

Preliminarna rang lista studenata prve godine biće dostupna 16. septembra, dok će konačna rang lista biti objavljena 25. septembra.

Već godinama unazad, najveći broj studenata koji ostanu bez mesta u domu je upravo među brucošima, te se Ustanova u skladu sa tim potrudila da prethodnih godina proširi kapacitet za ovu kategoriju studenata i uspela da poveća broj mesta za brucoše čak za 35 odsto.

U skladu sa brojem prijavljenih kandidata za ovu godinu, kao i realnim mogućnostima, Ustanova će nastojati da zadrži, ako ne i proširi brucoški kapacitet, a prema Konkursu koji je raspisalo Ministarstvo prosvete za školsku 2023/2024. godinu, u Ustanovi SC "Beograd" opredeljeno je 9.258 mesta za smeštaj studenata čije se školovanje finansira iz budžeta Srbije.

Bonus video:

00:49

STUDENTI ĆE BITI PRIMORANI DA NAĐU STAN UDALJEN OD FAKULTETA Stručnjak za Kurir TV: Svako nešto žrtvuje dok studira

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.