PORAŽAVAJUĆA SLIKA BEOGRADA: Đubre na sve strane u Borči! I ono malo gusaka i pataka je NESTALO! (FOTO)
Zagađena reka u Borči, Foto: Privatna arhiva/Miloš Đorđević

nesavesni građani

PORAŽAVAJUĆA SLIKA BEOGRADA: Đubre na sve strane u Borči! I ono malo gusaka i pataka je NESTALO! (FOTO)

Zaštita životne sredine i svoje okoline trebala bi biti jedna od najvećih briga stanovnika glavnog grada Srbije

Objavljeno:

Pobacano smeće na šetalištu za decu, igralištu za najmlađe i odrasle, zagađena reka bez guski i patki, tužan je prizor kome već duže vreme svedoče građani Borče.

Zaštita životne sredine i svoje okoline trebalo bi da bude jedna od najvećih briga stanovnika glavnog grada Srbije, ali to nije i slučaj sa pojedincima u Borči koji nemareći za druge bacaju i talože smeće u svim delovima ovog naselja, a vrlo često znaju otpatke da bacaju i pored samih kanti za smeće.

Međutim, jedan roditelj ovog naselja, Miloš Đorđević shvatajući alarmantnost ovakve situacije, napravio je nekoliko fotografija sa ciljem da skrene pažnju građanima, da Borča već duže vreme bije bitku sa problemom smeća.

"Čim sam primetio svu tu prljavštinu u mom kraju, odmah sam slikao i fotografije sam prosledio dalje i objavio na društvenim mrežama, kako bi neko to primetio i kako bi neko odreagovao u ovom konkretnom slučaju", kaže za portal Espreso Miloš Đorđević.

Kako kaže, on sumnja da đubre u svim delovima Borče, bacaju nesavesni građani, čim je "smeće pobacano pored kanti za đubre".

1 / 3 Foto: Privatna arhiva/Miloš Đorđević

"Ono što sam ja primetio jeste, da je smeće pobacano svuda. Ja sumnjam da to rade obični građani, budući da ukoliko prođete nekim delom Borče, vi ćete videti da se smeće nalazi pored kanti za đubre. Sa druge strane i te kante za đubre su prenatrpane i pune. Očigledno da Gradska čistoća takođe ne radi svoj deo posla, čim su kante prenapunjene, a đubre je natrpano pored njih", smatra Miloš.

Što se tiče reke u Borči, kako on tvrdi, stanje je "katastrofalno". Labudovi i guske više nisu redovni posetioci, a njihov nestanak budi sumnju u veliku opasnost.

"Katastrofalan je prizor na reci u Borči, bukvalno se žabokrečina napravila. To je za svaku vrstu osude. I ono malo guski i patki što je bilo, nestalo je. To je jasan znak da životinje beže i da je stanje u životnoj sredini Borče alarmantno", priča uplašeno Miloš Đorđević.

Ono što njemu predstavlja dodatan problem jeste, što je roditelj deteta i što su nesavesni građani i đubretom zagadili dečji park.

"Zaista odvratan prizor sam zatekao kada sam došao u park. Samo sam pokupio dete i otišao odatle.", kaže Miloš Đorđević.

Povodom neočišćenog smeća u Borči, poslali smo pitanja Komunalnoj inspekiciji GO Palillula, ali do trenutka objavljivanja teksta nismo dobili odgovore.

Bonus video:

01:34

U srpske reke, jezera i ribnjake ispali se 5,5 tona olova

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.