BEOGRAD TRAŽI JOŠ 205 KOMUNALNIH MILICAJACA: Kad prođu obuku, polažu ispit i dobijaju SERTIFIKAT
Komunalna policija, Foto: Damir Dervišagić

javljeno je

BEOGRAD TRAŽI JOŠ 205 KOMUNALNIH MILICAJACA: Kad prođu obuku, polažu ispit i dobijaju SERTIFIKAT

Kandidat koji dobije sertifikat će moći da konuriše za radno mesto komunalnog miliconara

Objavljeno:

Grad Beograd je raspisao javni poziv za izbor 205 kandidata koji će proći obuku za obavljanje poslova komunalnog milicionara. Sa izabranim kandidatima Grad će sklopiti ugovor o stručnom osposobljavanju.

Nakon završene obuke kandidati polažu ispit za obavljanje poslova i primenu ovlašćenja komunalnog milicionara i dobijaju sertifikat, prenosi Nova ekonomija.

Kandidat koji dobije sertifikat će moći da konuriše za radno mesto komunalnog miliconara.

Od ukupnog broja kandidata koji se primaju na obuku (205), Beograd traži:

  • 193 kandidata sa srednjim obrazovanjem u četvorogodišnjem trajanju,
  • 3 kandidata sa stečenim visokim obrazovanjem na osnovnim akademskim studijama u obimu od 180 ESPB bodova, odnosno osnovnim strukovnim studijama (studije koje traju tri godine),
  • 9 kandidata sa stečenim visokim obrazovanjem na osnovnim akademskim studijama u obimu od 240 ESPB bodova (master akademskim studijama, master strukovnim studijama, specijalističkim akademskim studijama, specijalističkim strukovnim studijama, odnosno na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine ili specijalističkim studijama na fakultetu).

Grad Beograd je u više navrata objavljivao javne pozive za stručno osposobljavanje za poslove komunalnog milicionara.

U maju je raspisao konkurs za prijem 191 kandidata na obuku, u feburaru je javni poziv bio otvoren za obuku 217 kandidata, a krajem oktobra za 46 kandidata.

Koliko je popunjenih (a koliko planiranih radnih mesta)?

Broj sistematizovanih (planiranih) radnih mesta u Sekretarijatu za komunalnu miliciju porastao je sa 421 (koliko je bilo 2018. i 2019. godine) na 712 u prvoj polovini 2022. godine, pokazuju izveštaji o radu Gradske uprave Beograda.

U Sekretarijatu za komunalnu miliciju su u prvoj polovini 2022. (period od 1. januara do 30. juna) bila popunjena 503 radna mesta, dok je broj sistematizovanih radnih mesta iznosio 712.

U prvoj polovini 2020. godine u Sekretarijatu je bilo popunjeno 374 radnih mesta (od 421 sistematizovanih).

U 2018. godini u tom Sekretarijatu su bila popunjena 333 radna mesta (a sistematizovano 421 radno mesto).

Brojke o zaposlenima u Sekretarijatu obuhvataju, pored komunalnih milicionera i zaposlene na pravnim, administrativnim, analitičkim poslovima…

Sekretarijat za inspekciju, nadzor, i komunikaciju preuzeo je u oktobru od Sekretarijata za poslove komunalne milicije sve poslove, predmete, arhivu i zaposlene koji su na dan stupanja na snagu ove odluke radili na tim poslovima u Sekretarijatu za poslove komunalne milicije.

Bonus video: PREKRŠAJNI NALOZI: Komunalni milicajac objasnio zašto vraćaju građane sa granica zbog neplaćenih kazni za parking​​​​​​​

02:40

PREKRŠAJNI NALOZI: Komunalni milicajac objasnio zašto vraćaju građane sa granica zbog neplaćenih kazni za parking

(Espreso/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.