NAŠLE SE U POPLAVI NASRED ULICE, NIJE IM BILO SPASA SVE DOK SE ON NIJE POJAVIO: Beograđanin, heroj dana
Poplava u Beogradu, Foto: PRINTSCREEN TIKTOK/DNEVNADOZABEOGRADA

VIDEO

NAŠLE SE U POPLAVI NASRED ULICE, NIJE IM BILO SPASA SVE DOK SE ON NIJE POJAVIO: Beograđanin, heroj dana

Ovaj humani gest mladog pesnika bi, najverovatnije, široj javnosti ostao nepoznat, da nije bilo društvenih mreža i nekoga da javno podeli šta se dogodilo

Objavljeno:

Snažno nevreme juče je tokom dana paralisalo Beograd, praćeno obilnom količinom padavina i olujnim vetrom, te je u kratkom vremenskom roku na ulicama nastao potop.

Mnogi građani su, nakon upozorenja na oluju koja hara u čitavom regionu, pohrlili da se na vreme sklone. Međutim, bilo je i onih koji su sticajem okolnosti bili sprečeni da u tome uspeju, te su se zatekli nasred potopljenih ulica.​​​​​​

Ali, s obzirom da u svakom zlu ima i nešto dobro, tako se u svakoj neprilici nađe bar jedna osoba velikog srca. Tako se u jeku obilnih pljuskova jedan mladi pesnik Stevan Lalović zatekao na Bežanijskoj kosi, gde je nesebično pružao pomoć ljudima koji su bili okovani poplavom na gradskim ulicama.

@dnevnadozabeograda Pesnik Stevan Lalovic nesebicno i hrabro ulazi u vodu da pomogne ljudima. Beograd, Bezanijska Kosa. #tiktoksrbija #srbija #serbia #fyp #fyp #fypシ゚viral #fypシ #dnevnadozabeograda #beogradinfo #srbija #serbia ♬ original sound - Dnevna doza Beograda

Ovaj humani gest mladog pesnika bi, najverovatnije, široj javnosti ostao nepoznat, da nije bilo društvenih mreža i nekoga da javno podeli šta se dogodilo.

Naime, na video snimku koji je objavljen na društvenim mrežama, Stevan je zakoračio u vodu i krenuo ka dvema ženama koje su bile zarobljene u automobilu i koje su krenule da se penju na krov kako bi se spasile.

S obzirom da je nabujala voda došla do samog prozora njihovog automobila, očigledno je da je situacija bila potencijalno opasna.

Stevan se, srećom, u tom trenutku našao u blizini, te kada je ugledao šta se dešava, pojurio je ka ženama kako bi im pružio pomoć da se izvuku.

Bez obzira što snimak ne prikazuje šta se dogodilo u trenutku kada je uspeo da priđe dvema ženama, sama činjenica da neko pristiže da pruži pomoć kada smo u nevolji, mnogo znači i pretpostavlja se da je mladi pesnik uspeo da im pomogne da se izbave.

Pouka ovog snimka jeste da se u nevolji poznaju heroji, a jedan od komentara ispod objave to je lepo objasnio: "Superoluja je za posledicu imala superljude".

Podsećanja radi, snažno nevreme pogodilo je u Srbiju juče oko 14 časova, a prvo su pogođeni zapadni delovi zemlje. Pola zemlje je juče bilo u narandžastom, a pola u crvenom, najvišem stepenu upozorenja.

Oluja praćena obilnim pljuskovima i olujnim vetrom, koja je pogodila Beograd, prouzrokovala je veliku štetu, a mnoga kola ostala su zarobljena na putu. Takođe, prijavljivano je da su stabla pala na automobile na više mesta u prestonici, a tako su zabeleženi i slučajevi pada krovova sa zgrada usled olujnog vetra.

00:08

Zaštita od grada i vremenskih nepogoda

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.