U BEOGRADU SE SMRKLO USRED BELA DANA: Oluja udarila ceo grad, potpuni je KARAMBOL (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

NEVREME

U BEOGRADU SE SMRKLO USRED BELA DANA: Oluja udarila ceo grad, potpuni je KARAMBOL (FOTO/VIDEO)

Nevreme je prvo zahvatilo Obrenovac i okolinu. Snimci jakog pljuska koji dolaze iz Obrenovca pokazuju da je mrak pao usred bela dana

Objavljeno:

U Beogradu se smrklo, u centru grada bukvalno je u sekundi pao mrak nešto oko 14 časova! Pljušti, duva jak vetar i pada grad, sevaju munje, javljaju nam građani iz raznih delova Beograd... Nevreme je u Beograd stiglo oko 13.40 časova. Preporuka svima je da ne izlaze napolje bez preke potrebe.

Nevreme je prvo zahvatilo Obrenovac i okolinu. Snimci jakog pljuska koji dolaze iz Obrenovca pokazuju da je mrak pao usred bela dana.

Javljaju nam se građani iz svih delova Beograda.

- Zvuk kojim grad tutnji po simsu od prozora je zastrašujući! Ovakao nešto nisam nikad čula. I to da se ovako smrkne u sekundi! - priča nam jedna Beograđanka.

RHMZ je za područje Beograda najavio jak vetar i grad:

"U narednih sat vremena jaka konvektivna oblačnost koja na području Kolubarskog okruga uslovlјava obilne plјuskove sa količinom kiše od 20 do 40 mm za kratak vremenski period, kratkotrajan grad i jak vetar premeštaće se ka širem području Beograda (potez između Obrenovca i Lazarevca)", navodi se u najnvoijem upozrenju RHMZ izdatom u 13.40 sati.

Banovo brdo bez struje

Kako nam javljau građani, na Banovom brdu takođe pljušti kišta, a jak vetar nosi sve pred sobom. Za nekoliko minuta dan se pretvorio u noć, padaju jaka kiša i grad. Nestala je struja.

Šapić uputio apel Beograđanima: "Ne izlazite napolje"

Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, uputio je apel pred nevreme u kome moli sve sugrađane da bez preke potrebe ne izlaze napolje tokom vremenskih nepogoda.

- Imajući u vidu da je kroz upozorenje najavljeno između 30 i 50 litara padavina u kratkom vremenskom periodu na širem području Grada Beograda uz pojavu vetra olujne jačine i grada, apelujemo na građane da se pripreme u skladu sa upozorenjima i da ne izlaze napolje bez preke potrebe, jer se nevreme očekuje u popodnevnim časovima i trajaće više sati. Molim sugrađane da obrate pažnju i na stvari koje im se nalaze na terasama, ravnim krovovima, te da ih na vreme obezbede i sklone - naglasio je gradonačelnik Šapić.

Bonus video:

00:35

Dušanovac pod vodom

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.