"KOMUNALNA PREDUZEĆA I DALJE NA TERENU": Šteta od OLUJE u Beogradu 76 miliona, ovo je NAJVIŠE STRADALO
Aleksandar Šapić, Foto: KURIR TELEVIZIJA

posledice nevremena

"KOMUNALNA PREDUZEĆA I DALJE NA TERENU": Šteta od OLUJE u Beogradu 76 miliona, ovo je NAJVIŠE STRADALO

"U odnosu na dobar deo Srbije, ovoga puta Beograd je imao sreće i prošli smo daleko bolje nego mnogi gradovi širom naše zemlje"

Objavljeno:

Nakon velikih oluja koje su zadesile celu Srbiju, pa i naš grad, sve raspoložive ekipe javnih komunalnih preduzeća angažovane su na terenu i učiniće sve da u narednih sedam do deset dana u potpunosti saniraju posledice velikih vremenskih nepogoda u Beogradu, izjavio je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

- Ukupna šteta na teritoriji Beograda procenjena je za sada na skoro 76 miliona dinara. Najveća šteta pričinjena je na stubovima javne rasvete i prateće opreme, kao i na stablima i vozilima koja su oštećena padom stabala - rekao je gradonačelnik.

Drvo palo / Ilustracija
Drvo palo / Ilustracijafoto: RINA

On je ukazao na to da je bezbednost građana na prvom mestu i u ovakvim ekstremnim situacijama, koje će se i u budućnosti sigurno dešavati.

- U odnosu na dobar deo Srbije, ovoga puta Beograd je imao sreće i prošli smo daleko bolje nego mnogi gradovi širom naše zemlje, što ne znači da će tako biti i sledećeg puta. Stoga, još jednom apelujem na sve naše sugrađane da se svi prilagodimo novonastalim okolnostima i očiglednim velikim klimatskim promenama koje se dešavaju na ovim prostorima, te da u takvim situacijama ostanemo kod kuće i na taj način što više sačuvamo ono što i jeste najvažnije, a to su ljudski životi - rekao je prvi čovek prestonice.

Aleksandar Šapić
Aleksandar Šapićfoto: Printscreen/Pink.rs

On je istakao da je od prve oluje na terenu više stotina radnika komunalnog sistema, kao i na desetine vozila, te da će biti tu dok se ne završi sanacija štete. Zahvalio je svim radnicima javnog komunalnog sistema grada na predanom i požrtvovanom radu kako bi se život u prestonici u potpunosti normalizovao.

Bonus video:

00:31

Nevreme u Beogradu

(Espreso / Beoinfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.