JOŠ JEDNA NOVINA KOJA SE TIČE GRADSKOG PREVOZA OD SEPTEMBRA: Šapić najavio DODATNI NAČIN PLAĆANJA KARATA!
Beograd plus, Foto: Emilija Jovanović

BEOGRAD PLUS

JOŠ JEDNA NOVINA KOJA SE TIČE GRADSKOG PREVOZA OD SEPTEMBRA: Šapić najavio DODATNI NAČIN PLAĆANJA KARATA!

Šapić je apelovao na građane da preuzimaju samo aplikaciju koja ima grb Beograda

Objavljeno:

Nova aplikacija Beograd plus juče je postala aktivna, za dan-dva moći će da je koriste i vlasnici apple telefona, ali očekujemo da će najveći broj preuzimanja biti od jeseni kada krene nova školska godina jer je mlađa populacija najviše i koristila ovaj vid praćenja vozila, izjavio je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

On je, gostujući na Tv Prva, naglasio da je zato izabran ovaj letnji period da se Beograđani prilagode kako da koriste najnoviju aplikaciju.

– Ta aplikacija je unapređena u odnosu na raniju, postoji mogućnost plaćanja na sve moguće načine od kreditne kartice svake vrste preko naloga za plaćanje (wallet), do SMS-a. Pored toga građani imaju uvid u sve linije gradskog prevoza, a novitet je da mogu da dobiju i procenu za koliko minuta vozilo stiže. Ubacili smo i opciju da možete da prijavite nepravilnosti, od nečistoće vozila do toga da ne radi klima – istakao je Šapić.

On je apelovao na građane da preuzimaju samo aplikaciju koja ima grb Beograda i dodao da će se Grad potruditi da pusti i oglas kroz medije u sledećih desetak dana kako ne bi došlo dao zloupotrebe.

1 / 13 Foto: Printscreen

Kako je rekao, od juče građani mogu da kupe papirne karte na 318 kioska, od toga 250 na najfrekventnijim stajalištima, a 68 na trafika u širem centru grada, a do kraja leta biće na još 200 mesta.

– Za sedam, osam dana će na svakom kiosku stajati nalepnica da na njemu možete da kupite kartu, ali ovih mesec i po dana je pokazalo da je SMS apsolutno dominantan u svakom pogledu. Od septembra na prednjim vratima vozila kod vozača postojaće aparat preko kojeg će se plaćati platnom karticom – rekao je prvi čovek prestonice.

Gradonačelnik je naglasio da ova aplikacija neće biti samo ograničena na javni prevoz već je planirano da od jeseni građani imaju svoj profil na njoj u okviru Beogradske kartice preko koje će moći da prate i koriste sve benefite koje im je obezbedio Grad.

Šapić je naveo da je na sastanku sa privatnim prevoznicima apostrofirao tri najvažnije stvari – vozilo mora da bude na svojoj ruti, da bude čisto spolja i iznutra, te konačno klima-uređaj mora da radi naročito u letnjem periodu.

– Sada ćemo imati kontrolore koji će proveriti autobus na početnoj stanici i utvrditi da li je vozilo čisto i da li klima-uređaj radi. Do kraja nedelje ćemo završiti proces zapošljavanja 150 kontrolora koji će biti podrška pripadnicima Komunalne milicije. U međuvremenu smo promenili pravilnik o kaznama, jer je do sada bilo moguće napisati maksimalno 200.000 dinara kazni po jednom vozilu mesečno. To je ukinuto i ukoliko se ne budu poštovala pravila sigurno će biti većih kazni, zbog čega najdobronamernije savetujem prevoznicima da ozbiljno shvate svoje obaveze – rekao je Šapić.

Kada je u pitanju obnova voznog parka JKP „GSP Beograd”, gradonačelnik je istakao da je namera Grada da obezbedi 500 novih autobusa, 100 tramvaja i 100 trolejbusa.

– Mislim da za beogradski javni prevoz stižu daleko bolji dani. Potrebno je još malo strpljenja, ali smo upravo iz tog razloga smanjili cenu karata jer mislimo da smo za ovih dva i po meseca pokazali naše namere i siguran sam da ćemo „izvući“ maksimum iz našeg javnog prevoza – zaključio je Šapić.

Bonus video:

02:11

BUS PLUS ODLAZI U ISTORIJU: Šta očekuje Beograđane u javnom gradskom prevozu? (KURIR TV)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.