"PONAŠA SE NEPRIKLADNO, DECA GA SVAKI DAN GLEDAJU": Kamp prikolica zagorčava život stanovnicima Zvezdare (FOTO)
Kamp prikolica ispred vrtića, Foto: Printscreen/RTS

neobičan slučaj

"PONAŠA SE NEPRIKLADNO, DECA GA SVAKI DAN GLEDAJU": Kamp prikolica zagorčava život stanovnicima Zvezdare (FOTO)

Kako tvrde stanari, komšija prikolicu seli sa jednog mesta na drugo, ali je uvek u blizini vrtića i tako već dve godine unazad

Objavljeno:

Na uglu ulica Križanićeve i Petra Škundrića na Zvezdari komšija je postavio kamp prikolicu. Kablovi za struju su neobezbeđeni, a upitno je da li kamper ima i toalet. Da problem bude još veći, kamp kućica je postavljena pored vrtića "Zmajčić".

Na zelenoj površini ispred vrtića "Zmajčić" na Zvezdari već dve godine parkirana je kamp prikolica u kojoj često boravi vlasnik zbog čijeg ponašanja su zabrinuti roditelji dece koja borave u vrtiću.

Sporna kamp prikolica
Sporna kamp prikolicafoto: Printscreen/RTS

- Tu živi čovek koji pije, pravi žurke, skida se bez majice, ispred jede, pije. Prosto imamo situaciju gde deca dolaze svako jutro i odlaze iz vrtića, čak se igraju u dvorištu i njega moraju da gledaju svakodnevno kako on tu boravi. Mislim da nije prikladno što je on tu - kaže Jelena Nikolić.

Roditelji strahuju i za bezbednost dece, jer je zadnji deo prikolice poduprt merdevinama, a prikolica se strujom snabdeva iz stana u obliznjoj zgradi.

- On je stavio merdevine i nema taj deo kako to treba da stoji, nije prikladno, kablovi su oko drveta koji vode do zgrade. Pre neki dan su se deca tu igrala, ja sam ih opominjala da je tu struja. On je rekao da tu nema struje, ali on je nakačen na tu struju. Mi smo se obratili i EPS-u, nismo dobili nikakav odgovor. Obratili smo se i komunalcima koji su bili tu i ništa nisu uradili. MUP je izašao na teren, ništa nije uradio - dodaje Nikolićeva.

Zašto vlasnik boravi u prikolici

Pitali smo vlasnika zašto boravi u prikolici ako već ima stan u zgradi udaljenoj jedva desetak metara.

- Neću sada da dovodim društvo tamo da sedimo da pijemo, nego sedimo ovde ispred, ali nikome ne smeta. Tu je dolazila policija i policiji je bilo dosadno više - ističe Vojislav Jeremić, vlasnik prikolice.

Vojislav Jeremić
Vojislav Jeremićfoto: Printscreen/RTS

Komunalna inspekcija donela je danas rešenje kojim je vlasniku naložila da ukloni prikolicu.

- Ispoštujem ga odmah, ali tražim da ispoštuju svi. Zato što je na zelenoj površini, ali svi su automobili ovde na zelenoj površini - dodaje Jeremić.

Prikolicu seli sa jednog mesta na drugo

U odgovoru nadležnog sekretarijata navodi se da je komunalna milicija po prijavi građana u više navrata odlazila na teren i vlasniku pisala kazne. Kako komunalna milicija ne može da vodi upravne postupke, predmet je upućen drugim organima na rešavanje.

Danas je komunalni ispektor izdao rešenje vlasniku da ukloni prikolicu sa javne površine. Nažalost, nema odgovora šta će i kada nadležni učiniti ako vlasnik ne ukloni prikolicu i šta ako je samo sa zelene površine premesti nekoliko metara dalje na parking i nastavi da se ponaša kao do sada.

Kako tvrde stanari, komšija prikolicu seli sa jednog mesta na drugo, ali je uvek u blizini vrtića i tako već dve godine unazad.

(Espreso / RTS / Zoran Matković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.