I POSLE SRBI NEMAJU PARA! Sajam automobila otvoren večeras, a najskuplji modeli već prodati!
Foto: Filip Plavčić/Ilustracija

sirotinjo, crkni!

I POSLE SRBI NEMAJU PARA! Sajam automobila otvoren večeras, a najskuplji modeli već prodati!

Vozila su izložena u 10 hala na 41.000 kvadratnih metara
Objavljeno:

Međunarodni salon automobila otvoren je večeras na Beogradskom sajmu i trajaće do 2. aprila, a na njemu će biti izložena 34 automobilska brenda iz oko 30 zemalja, među kojima najluksuznije marke "rols rojsa", "jaguara", "mercedesa" i BMW-a.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Istovremeno sa 53. Salonom automobila otvoren je i Međunarodni sajam motocikala, delova i opreme "Motopašion", a vozila su izložena u 10 hala na 41.000 kvadratnih metara.

Pod motom "Godine prolaze - strast ostaje", uvoznici i distributeri automobila i lakih privrednih vozila predstaviće 67 noviteta, od koji 32 premijerno, a među kojima su i automobili na električni pogon.

Posetioci će, kako su najavili organizatori, imati priliku da vide čuda automobilske industrije "vanvremensku mašinu" 'rols rojs' (Rolls Royce Ghost Black Badge) i "nadrealnog" Mercedesovog 'S-maibacha'. I ove godine, kao i prethodnih, najskuplji automobili su već prodati.

Ministar privrede Goran Knežević je otvarajući sajam rekao da je Srbija lider u regionu u proizvodnji komponenti i da su od 2014. godine potpisana 22 ugovora iz te oblasti o investicijama koje su vredne 600 miliona evra, a te fabrike zapošljavaju 24.000 ljudi.

foto: FoNet

- U Srbiji 64 fabrike u kojima radi 35.000 ljudi proizvode delove za mnoge marke automobila, 'volkswagen', "mercedesa", pa čak i za 'lamborghini porsće' - rekao je Knežević.

Sajmovi automobila i motocikala će za posetioce biti otvoreni od 10 do 20 časova, osim 2. aprila kada će se zatvoriti u 19 časova. Pojedinačne karte su 300 dinara, grupne 200, a za đake i studente 150 dinara. Očekuje se oko 140.000 posetilaca.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.