Uređeno dvorište vrtića ,,Skadarlija” na Starom gradu
Foto: Promo

divna vest za mališane

Uređeno dvorište vrtića ,,Skadarlija” na Starom gradu

Novo dvorište vrtića obišli su i zamenica gradonačelnika Grada Beograda Vesna Vidović i sekretar Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda Nenad Radić

Objavljeno: 20:07h

Gradska opština Stari grad nastavlja sa uređenjem dvorišta vrtića na teritoriji Starog grada, a poslednje uređeno je dvorište vrtića ,,Skadarlija” u koji ide i najveći broj dece sa Starog grada.

Kako navodi predsednik Gradske opštine Stari grad, saradnja lokalne i gradske vlasti doprinela je da se na Starom gradu urede svi vrtići. “Kao što smo i obećali, započeli smo i nastavili smo sa sređivanjem dvorišta vrtića na Starom gradu. Do sada je pet dvorišta sređeno. Ono što nas očekuje u narednom periodu jeste da se i drugi deo dvorišta „Skadarlije” u drugoj fazi takođe obnovi i ono što je nama važno, pored obnove dvorišta, u tri objekta su obnovljene fasade.

Stari grad
foto: Promo

Pokazalo se da kada opština i Grad zajedno sarađuju da možemo mnogo da uradimo za naše starogradske vrtiće i to je naša politika koju ćemo nastaviti da sprovodimo u narednom periodu” istakao je Radoslav Marjanović.

Sanja Lazović, direktorka PU “Dečji dani” sa opštine Stari grad navela je da je ovaj projekat za njih izuzetno važan: “Ovo je za nas veoma važan projekat, jer „Skadarlija” je najveći vrtić na opštini Stari grad, možda i u Beogradu, koji pohađa 600 dece” izjavila je Lazović.

1 / 9 Foto: Promo

Novo dvorište vrtića obišli su i zamenica gradonačelnika Grada Beograda Vesna Vidović i sekretar Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda Nenad Radić. Tom prilikom, zamenica gradonačelnika izjavila je “Deca će ovde imati razne aktivnosti, družiće se i mi ćemo nastaviti, kao i do sada, da ulažemo u vrtiće, da ih obnavljamo, rekonstruišemo i naravno da rekonstruišemo i sva dečja igrališta”.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Nenad Radić još jednom je najavio besplatno pohađanje vrtića za beogradske mališane od septembra. “Kao što je i gradonačelnik ranije najavio imamo intenciju besplatnih vrtića od septembra meseca, tako da ćemo se maksimalno truditi da svaki objekat probamo da ulepšamo onako koliko nam naravno mogučnosti dozvole” rekao je Radić. Za više informacija o dešavanjima na opštini Stari grad zapratite instagram i facebook profil opštine.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.