BEOGRAĐANI, LOPATE I METLE U RUKE! Evo koliko ćete morati da PLATITE KAZNU zbog neočišćenog snega ISPRED ULAZA
Čišćenje snega, Foto: Ana Paunković

SNEG MOŽE SKUPO DA VAS KOŠTA

BEOGRAĐANI, LOPATE I METLE U RUKE! Evo koliko ćete morati da PLATITE KAZNU zbog neočišćenog snega ISPRED ULAZA

Novi vremenski uslovi nisu obradovali ni vozače, ni pešake

Objavljeno:

Od kada postoje meteorološka merenja u Srbiji, u Beogradu se ne pamti poslednjih 150 godina da su ovolike količine snega pale u aprilu. Beli prekrivač iznenadio je sve građane koji su jutros izašli iz kuće, dok je većina zaposlenih čak i kasnila na posao zbog kolapsa u saobraćaju do kojeg je došlo zbog nevremena.

Dodatno su stanje na prestoničkim ulicama pogoršala drveća koja su se lomila i padala nasred kolovoza. Ovaj prizor zatekao je stanovnike Karaburme i Novog Beograda.

1 / 4 Foto: Espreso

Dok su nadležne istitucije zadužene za raščišćavanje puteva kako od polomljenih grana, tako i od snega, građani su u obavezi da očiste staze ispred ulaza svojih kuća i zgrada.

Kazna propisana Odlukom o komunalnom redu u Beogradu za fizička lica iznosi 5.000 dinara, a pravna lica koja ne uklone sneg, led ili ledenice sa krovova mogla bi platiti do 50.000 dinara.

Primenu ove odluke kontroliše komunalna policija pa bi građani trebalo da paze da prilikom čiščenja snega ne ometaju vozače i pešake i zatrpavaju slivnike.

Čišćenje snega
Čišćenje snegafoto: RINA

- Za uklanjanje snega i leda sa trotoara širine do pet metara, koji se nalaze ispred zgrade, poslovnog objekta, neizgrađenog građevinskog zemljišta, prilazne staze odgovorna su lica koja koriste nepokretnosti - navodi se u Odluci o komunalnom redu u Beogradu.

Sneg na automobilu
Sneg na automobilufoto: Profimedia

Kazne možete da dobijete čak i ako svojim četvorotočkašem izađete na ulicu i učestvujete u saobraćaju, a sa istog niste očistili sneg. Kazne su i nekoliko puta veće ako zbog nemara neko bude povređen. Sigurno ste iks puta na ulicama videli automobil koji na krovu nosi sav nataloženi sneg. Rekli bismo, to je problem vlasnika automobila, ali i nije ukoliko taj sneg tokom vožnje počne da pada pa završi na automobilu iza sebe. Ukoliko se uključite u saobraćaj, a da prethodno niste očistili sneg ili led sa svojih stakala, to vas može koštati 5.000 dinara, što je iznos koji možete očekivati i za zavejane registarske tablice i svetla. Ako neočešćenim vozilom izazovete saobraćajnu nezgodu, to vas može koštati od 5.000 do 18.000 dinara.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.