"KENTKART" ŽELI DA NASTAVI DA NAPLAĆUJE KARTE U GRADSKOM PREVOZU: Odbijaju da potpišu SPORAZUMNI RASKID UGOVORA!
Kontrola, Foto: Stefan Jokić, Nemanja Pančić

ŠTA ĆE SE DESITI?

"KENTKART" ŽELI DA NASTAVI DA NAPLAĆUJE KARTE U GRADSKOM PREVOZU: Odbijaju da potpišu SPORAZUMNI RASKID UGOVORA!

Grad Beograd je osnovao Javno komunalno preduzeće "Naplata prevozne usluge Beograd"

Objavljeno:

Nakon odbijanja Kentkarta, kao privatnog partnera, da prihvati predlog sporazumnog raskida ugovora o javno-privatnom partnerstvu o naplati karata u javnom prevozu strani investitor je, na osnovu bilaterarnog međunarodnog ugovora republičkim organima uputio obaveštenje o nameri pokretanja spora protiv Republike Srbije, kao garanta zaštite stranih investicija.

"Odbijanjem predloženog sporazuma o raskidu ugovora 11 godina pre isteka, i to bez krivice privatnog partnera i bez naknade štete, što je zakonska posledica takvog raskida, privatni partner je odbio i da učestvuje u stvaranju privida prestanka partnerstva", saopštavaju iz ove kompanije.

1 / 3 Foto: Nemanja Pančić

Skupština grada Beograda 21. februara saglasila se danas sa konačnim nacrtom sporazumnog raskida ugovora o javno-privatnom partnerstvu između Sekretarijata za javni prevoz i konzorcijuma "Kentkart". Taj ugovor se odnosio na partnerstvo u obavljanju delatnosti eksploatacije i održavanja sistema za naplatu karata, kao i na upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu.

Grad Beograd je osnovao Javno komunalno preduzeće "Naplata prevozne usluge Beograd", te će ovaj posao biti poveren njemu kao delatnost koja je od opšteg interesa za Grad Beograd.

Bonus video:

01:07

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA Gradonačelnik Šapić: Rebalans uspešan, stali nismo! Evo i šta je rekao o naplati karata u GSP

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.