OGLASILI SE IZ MINISTARSTVA POVODOM "FRISTAJLERA": Po zakonu VLASNIK ovo mora da URADI 1 STVAR
Fristajler, Foto: Stefan Stojanović/Mondo

ŠTA ĆE BITI SA FRISTAJLEROM?

OGLASILI SE IZ MINISTARSTVA POVODOM "FRISTAJLERA": Po zakonu VLASNIK ovo mora da URADI 1 STVAR

Naglasili su da troškove vađenja i čuvanja potonule stvari snosi vlasnik

Objavljeno:

Vađenje splava "Fristajler", koji je do pola potonuo u reku Savu u Beogradu, u obavezi je vlasnika prema Zakonu o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, rečeno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako su iz tog ministarstva naveli za današnju Politiku, odobrenje za vađenje splava mora da izda lučka kapetanija, koju vlasnik mora da obavesti o početku radova, prekidu, nastavljanju ili napuštanju radova na vađenju potonulog splava.

Objasnili su da, ako splav predstavlja opasnost ili smetnju po plovidbu, ili opasnost od zagađenja, a vlasnik ne namerava da vadi potonulu stvar, vađenje vrši Direkcija za vodne puteve, odnosno ovlašćeno pravno lice za tehničko održavanje državnih vodnih puteva.

1 / 6 Foto: Stefan Stojanović/Mondo

Iz ministarstva su dodali da se smatra da vlasnik ne namerava da vadi potonuli objekat ako u roku od 15 dana od potonuća ne dostavi izjavnu nameru da vadi taj objekat, ili ukoliko 15 dana od dobijanja odobrenja ne započne vađenje.

00:51

Splav Fristajler dva dana posle

Naglasili su da troškove vađenja i čuvanja potonule stvari snosi vlasnik.

Splav "Fristajler", potonuo je do pola u reku Savu u Beogradu, u novogodišnjoj noći, jer je, prema nekim informacijama, na njemu bilo oko 600 osoba iako je imao dozvolu za 220. Niko nije teže povređen tom prilikom.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.