KULTURA BRATE, SESTRO! Kako su mladi Dorćolci HIT PORUKOM objasnili komšijama šta je red! (FOTO)
Foto: Espreso.co.rs

svaka čast klinci!

KULTURA BRATE, SESTRO! Kako su mladi Dorćolci HIT PORUKOM objasnili komšijama šta je red! (FOTO)

Samo jedan trenutak "nepažnje" u običnoj šetnji prestoničkim trotoarima može izazvati neprijatnost i naterati vas da čistite cipele. Psećeg izmeta ima na svakom koraku. Mnogo je nezadovoljnih građana koji muke muče kada decu izvedu u obližnje parkove
Objavljeno:

Korpe i ulične kante, koje su postavljene u parkovima, na šetalištima i generalno širom grada, kako bi (između ostalog) i ponosni vlasnici uklonili ono što ostaje iza njihovih ljubimaca – i dalje stoje kao ukras.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Samo jedan trenutak "nepažnje" u običnoj šetnji prestoničkim trotoarima može izazvati neprijatnost i naterati vas da čistite cipele.

Povodom ove situacije, koja godinama muči stanovnike Beograda, na Dorćolu je osvanula jedna sjajna poruka okačena za drvo. Naime, deca koja žive na Dorćolu su svojim komšijama - vlasnicima pasa, poručili kako da održavaju njihov kraj čistim:

Oni su na drvo okačili "uputstvo" kako da im ulice ne smrde i ostanu čiste, i na taj način skrenuli pažnju vlasnicima pasa da nemaju izgovor da prljaju ovaj grad.

Nemaš izgovor što prljaš ovaj grad!!! Ne ostavljaj kaku svog psa gde god sa njim pođeš. Kultura brate, sestro! Kesu u ruke, kaku u kantu – poručila su deca.

Plakat je naišla na lep prijem kod građana koji su komentarisali da je poruka koju su deca uputila potpuno ispravna i na mestu. Ipak, na društvenim mrežama bilo je komentara da "nema potrebe" da deca bilo koga uče kulturi. Iz ovog ili onog razloga tek, plakat je brzo sklonjen sa drveta.

Pseći izmet mnogo je opasniji na travnjacima gradskih parkova. Deca iz centra grada praktično su uskraćena za igru po zelenilu koji je pun psećeg izmeta, za koji je manje poznato da krije veoma opasne bakterije i prenosi preko sto bolesti. Od mnoštva zaraza koje vrebaju iz psećeg izmeta najgora je ehinokoza čija se jajašca učvrste u ljudskom organizmu i uzročnik su mnogih ozbiljnih bolesti.

Stoga, obratite pažnju kada izvedete vašeg kućnog ljubimca u šetnju. Nije teško biti fin! Ne moraju valjda deca da vas na to podsećaju!

(Espreso.co.rs / Dnevno.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.